Ο ρόλος και συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και καταστροφών. Δράσεις και συνεργασίες. - Ξύδης, Αλέξανδρος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2023)
Η παρούσα εργασία εξετάζει τη δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αποσκοπώντας στην ανάδειξη του ρόλου και της συμβολής του Οργανισμού σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και καταστροφών. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζει την ιστορική του πορεία και το έργο που επιτέλεσε και συνεχίζει να επιτελεί στην ελληνική κοινωνία, με ειδικές αναφορές στις δράσεις και τις συνεργασίες που έχει υλοποιήσει. Πρόκειται για μία αναλυτική μελέτη με έρευνα πεδίου, η οποία βασίστηκε στην άντληση ποιοτικών στοιχείων μέσω της ανάλυσης και επεξεργασίας δευτερογενών πηγών (μελέτες, εκθέσεις, ενημερωτικά δελτία, άρθρα και στοιχεία από έγκυρους διαδικτυακούς τόπους).
Αριθμός Εισαγωγής: 013600 cd
Keywords: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός; Μη κυβερνητικές οργανώσεις -- Ελλάδα; Ανθρωπιστική βοήθεια -- Ελλάδα; Διαχείριση κρίσεων -- Ελλάδα; Στρατηγικός σχεδιασμός -- Ελλάδα; Φυσικές καταστροφές -- Ελλάδα; Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός; Έκτακτη ανάγκη; Καταστροφές; Δράσεις; Συνεργασίες; Hellenic Red Cross; Emergency; Disasters; Actions; Partnerships