Η κοινωνική πολιτική των ΟΤΑ. Η περίπτωση του Δήμου Αρταίων - Κομηλάγιου, Δήμητρα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2018)
Η παρούσα μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία έχει ως στόχο την παρουσίαση του ρόλου των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής μέσα από το παράδειγμα πρακτικής εφαρμογής του Δήμου Αρταίων. Δομείται συνολικά σε έξι κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο αναλύεται η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε και στα επόμενα δύο παρουσιάζεται η ιστορική εξέλιξη της κοινωνικής πολιτικής και του κράτους πρόνοιας με ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα και ειδικότερα σε τοπικό επίπεδο. Στο τέταρτο κεφάλαιο γίνεται εκτενή αναφορά στις κοινωνικές δομές και τα προγράμματα του Δήμου Αρταίων και των νομικών του προσώπων στον τομέα της κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, με έμφαση στην βιωσιμότητα και στην δυνατότητα ανάπτυξης πρωτοβουλιών σε σχέση με τους ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους. Στα δύο τελευταία κεφάλαια ακολουθούν τα συμπεράσματα και οι προτάσεις βελτίωσης των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών.
The Social Policy of Local Government. The case of the Municipality of Arta
Keywords: Τοπική Αυτοδιοίκηση--Ελλάδα; Κοινωνική πολιτική--Ελλάδα; Κράτος πρόνοιας; Κοινωνική πολιτική; Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Πρωτοβουλίες; Βιωσιμότητα; Δήμος Αρταίων