Η Επίδραση Της Πανδημίας Του Covid-19 Σε επίπεδο Αθλητικών Διοργανώσεων: Η Περίπτωση Του Sportcamp - Σκούφη, Αφροδίτη-Μαρία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2021)
Η παρούσα μελέτη εξετάζει την επίδραση της πανδημίας του COVID-19 σε επίπεδο αθλητικών διοργανώσεων μέσω της μελέτης περίπτωσης του Ομίλου SPORTCAMP και της ποιοτικής ανάλυσης των συνεντεύξεων του Διευθυντή του Αθλητικού Τμήματος, του Γενικού Διευθυντή του Ομίλου και του Διευθύνοντα Συμβούλου. Η μελέτη παράγει ένα θεωρητικό υπόβαθρο σε ότι αφορά τον αθλοτουρισμό, την πανδημία του COVID-19 και του Ομίλου, πριν προβεί σε μία βιβλιογραφική ανασκόπηση η οποία παρέχει το εφαλτήριο για την ποιοτική ανάλυση, εξετάζοντας την ακύρωση και την αναβολή αθλητικών γεγονότων, την επιρροή της πανδημίας στον τομέα του αθλητισμού και του αθλοτουρισμού, και την βελτίωση της βιωσιμότητας. Η μελέτη συμπεραίνει ότι εφόσον αντιμετωπισθούν τα προβλήματα στις λειτουργίες και τις υπηρεσίες λόγω του COVID-19, όπως είναι η αναστολή λειτουργιών και το lockdown, ο κόσμος θα επιστρέψει στον αθλητισμό ως τη κύρια μορφή ψυχαγωγίας του, το οποίο συμβαδίζει με τα αποτελέσματα της ποιοτικής ανάλυσης, όπου οι συμμετέχοντες δηλώνουν πώς εφόσον οι αθλητικές οργανώσεις αντέξουν την κρίση που έχει επιφέρει η πανδημία τόσο στο λειτουργικό όσο και στο χρηματοπιστωτικό επίπεδο, ο αθλητισμός θα γίνει η πρώτη και κύρια μορφή ψυχαγωγίας και κοινωνικοποίησης, επιτρέποντας στις αθλητικές διοργανώσεις να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, έστω και με προσαρμογές.
The Impact Of The Covid-19 Pandemic At The Level Of Sporting Events: The Case Of Sportcamp
Keywords: Βιομηχανία αναψυχής; Αθλητισμός και τουρισμός; Πανδημίες και Κορονοϊός-19; Αθλητικές διοργανώσεις; Leisure industry; Sports and tourism; Pandemics and COVID-19; Sports tournaments; Αθλοτουρισμός; Αθλητικές Διοργανώσεις; Πανδημία; Ποιοτική Ανάλυση; Covid-19; Sportcamp; Sport Tourism; Sporting Events; Pandemic; Qualitative Analysis