«Ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορονοϊού (COVID-19) στις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες ενός Δήμου του Κεντρικού Τομέα Αθηνών κατά την περίοδο 2020-2021» - Αντωνόπουλος, Παναγιώτης (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2024)
Στην παρούσα εργασία ερευνήθηκε ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορονοϊού (COVID-19) στις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες ενός Δήμου του Κεντρικού Τομέα Αθηνών κατά την περίοδο 2020-2021. Στόχος της εργασίας αυτής ήταν να μελετηθεί το πώς επηρέασε η πανδημία (COVID-19) αυτόν τον Δήμο ως προς τις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Είναι ευρέως γνωστή η παράδοση της Ελλάδας σε θέματα πολιτισμού και αθλητισμού, όπως άλλωστε μαρτυρούν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Όπως διαπιστώθηκε στην έρευνα, η πανδημία τελικά επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τον πλανήτη σε όλους τους τομείς, ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται ο τομέας του αθλητισμού αλλά και ο πολιτισμός μας. Επόμενο λοιπόν ήταν να επηρεαστεί από την πρωτόγνωρη σε όλους πανδημία και ο εν λόγω Δήμος, πράγμα που αναδεικνύει η συγκεκριμένη έρευνα. Ωστόσο, παρουσιάστηκαν ορισμένοι τρόποι αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου προς όφελος του πολίτη.
"The impact of the COVID-19 Pandemic on the Cultural and Athletic Activities of a Central Athens Municipality during the period 2020-2021"
Keywords: COVID 19 Πανδημία, 2020--Ελλάδα; Τοπική Αυτοδιοίκηση--Ελλάδα; codiv19; Δήμος Αθηναίων