Ο ρόλος των ανοιχτών δομών στην κοινωνική επανένταξη των ψυχικά πασχόντων: οι απόψεις των εργαζόμενων στις ανοιχτές δομές Πάτρας - Ευθυμιάδου, Δέσποινα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2018)
Η παρούσα διπλωματική εργασία παρουσιάζει τις δομές ψυχικής υγείας της Πάτρας καθώς και τη συνδρομή τους στην επανένταξη των ασθενών. Στο πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζονται οι σύγχρονες τάσεις αντιμετώπισης της ψυχικής υγείας σε επίπεδο κοινότητας μέσα από ανοιχτές δομές και η έννοια της αποασυλοποιησης. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναπτύσσεται η η πολιτική ψυχικής υγείας στην Ελλάδα με έμφαση στο πρόγραμμα «ΨΥΧΑΡΓΩΣ» Στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζονται οι δομές ψυχικής υγείας στην Πάτρα με ιδιαίτερη έμφαση στη δομή του ΣΟΨΥ η οποία μελετήθηκε στο ειδικό μέρος. Στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζεται η μεθοδολογία της έρευνας και στο πέμπτο κεφάλαιο η ανάλυση των αποτελεσμάτων της έρευνας που προκύψαν μέσα από τη διαδικασία των συνεντεύξεων . Τέλος παρουσιάζονται τα συμπεράσματα η βιβλιογραφία και το παράρτημα με τις απομαγνητοφωνημένες συνεντεύξεις.
Αριθμός Εισαγωγής: 012204-012205 cd
Keywords: Υπηρεσίες ψυχικής υγείας -- Ελλάδα; Ψυχική υγεία -- Κοινωνικές απόψεις; Κοινωνική ενσωμάτωση -- Ελλάδα