Η εφαρμογή του ηλεκτρονικού φακέλου υγείας στα Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ). Μελέτη περίπτωσης - Κονδύλης, Δημήτριος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2023)
Είναι γεγονός πως τα τελευταία έτη υφίσταται τεράστια ανοδική τάση του ενδιαφέροντος σε ολόκληρο τον πλανήτη για τον κλάδο του ηλεκτρονικού φακέλου υγείας και ολοένα και πιο πολλοί υγειονομικοί φορείς ενεργούν με κυριότερο στόχο να καταφέρουν να αναπτύξουν αλλά και να συντηρήσουν φακέλους ασθενών. Η εφαρμογή του ηλεκτρονικού φακέλου αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας καθώς, όπως πλέον είναι ευρέως αποδεκτό, αποτελεί καθοριστική παράμετρο στην αισθητή βελτίωση της ποιότητας των επαγγελματιών υγείας. Στην χώρα μας, παρά το διεθνές ενδιαφέρον για την εισαγωγή του ηλεκτρονικού φακέλου στους φορείς της υγείας, η χρήση του ακόμα δεν είναι εξαιρετικά διαδεδομένη στο ιατρικό είτε ακόμα και στο νοσηλευτικό προσωπικό τόσο όσο θα μπορούσε να είναι. Η ραγδαία εξέλιξη η οποία έχει εντοπιστεί τα τελευταία έτη στον τομέα της τεχνολογίας, όμως, έχει προσφέρει τεράστια ώθηση στην ιατρική, με εντονότερη την παρουσία των ηλεκτρονικών υπολογιστών όπως επίσης και διάφορων άλλων ψηφιακών συστημάτων. Στα παραπάνω πλαίσια εκπονείται και η παρούσα διπλωματική εργασία η οποία ασχολείται με τον ηλεκτρονικό φάκελο υγείας παρουσιάζοντας όχι μόνο τα οφέλη του αλλά και τον τρόπο που αυτός λειτουργεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Ειδική αναφορά γίνεται στον ελληνικό τρόπο που «δουλεύει» ο ηλεκτρονικός φάκελος υγείας ενώ μελετάται η περαιτέρω αποτελεσματικότητά του στα ΠΡΟΚΕΚΑ.
Αριθμός Εισαγωγής: 013590 cd
Keywords: Μετανάστες -- Υπηρεσίες υγείας -- Ελλάδα; Μετανάστες -- Ελλάδα -- Κυβερνητική πολιτική; Υγειονομική πολιτική -- Ελλάδα; Ιατρική πληροφορική -- Ελλάδα; Ηλεκτρονικό φάκελος υγείας; ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ