Εργασιακή Ικανοποίηση και Επαγγελματική Εξουθένωση των υπαλλήλων των Τοπικών Διευθύνσεων της ΠΥΣΥ Δυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Λευκάδας , του e-ΕΦΚΑ - Τσάκωνα, Κωνσταντίνα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2024)
Στα πλαίσια του νέου, σύγχρονου και φιλικότερου προσώπου του e-ΕΦΚΑ, σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών προς τον πολίτη, που επήλθαν, με τις πλέον πρόσφατες σαρωτικές αλλαγές σε οργανωτικό και λειτουργικό επίπεδο, η παρούσα εργασία, εξετάζει το αποτύπωμα αυτών σε επίπεδο εργασιακής ικανοποίησης και εξουθένωσης των υπαλλήλων, του ίδιου του Φορέα, οι οποίοι και απορρόφησαν το μεγαλύτερο τμήμα της υπηρεσιακής πίεσης, λόγω της ανάγκης για άμεση εφαρμογή και υλοποίηση των αλλαγών αυτών. Σε δείγμα 171 υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Λευκάδας, με την χρήση δομημένου ερωτηματολογίου, ο βαθμός της εργασιακής εξουθένωσης κρίνεται ως ξεκάθαρα υψηλός, ενώ ο βαθμός ικανοποίησης κινείται σε μέτρια επίπεδα, παρά την εφαρμογή νεοσύστατων -κυρίως οικονομικών/υλικών- κινήτρων. Ενδιαφέρον, παρουσιάζει επίσης, ο υπολογισμός του χαμηλού βαθμού ικανοποίησης των υπαλλήλων από τις πρόσφατες αυτές αλλαγές, κάτι που αποτελεί και μία πρωτότυπη προέκταση της μεταβλητής ικανοποίησης.
Μ.Δ.Ε. 421
Keywords: Εργασιακή ικανοποίηση; Επαγγελματική εξουθένωση; Δημόσια Διοίκηση-Αξιωματούχοι και υπάλληλοι-Ιόνια Νησιά (Ελλάδα); Job satisfaction; Burn out; Public Administration-Official and Employees-Ionian Islands(Greece); Εργασιακή Ικανοποίηση; Επαγγελματική Εξουθένωση; e-ΕΦΚΑ (Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης); Job satisfaction; Job Burnout; e-EFKA (Unified Social Security Fund)