Οι Ολυμπιακοί αγώνες του 1936 και η ελληνική συμμετοχή - Τζίμα, Αφροδίτη (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2025)
Η παρούσα διπλωματική εργασία αναλύει το ιστορικό πλαίσιο, την πολιτική διάσταση και την κληρονομιά των Ολυμπιακών Αγώνων του 1936, εστιάζοντας στην άνοδο του ναζισμού, την εργαλειοποίηση του αθλητισμού και την ελληνική συμμετοχή. Εξετάζει το κίνημα για μποϊκοτάζ, τη στάση της κοινής γνώμης, την οργάνωση των Αγώνων και τον ρόλο της προπαγάνδας, ενώ αξιολογεί την πολιτισμική και ιστορική επιρροή τους, αναδεικνύοντας τη σημασία τους για την εθνική ταυτότητα και την παγκόσμια ιστοριογραφία.
Keywords: Ολυμπιακοί Αγώνες (11οι : 1936 : Βερολίνο, Γερμανία); Ολυμπιακοί Αγώνες -- Ιστορία; Γερμανία -- Ιστορία -- 1933-1945; Ολυμπιακοί Αγώνες -- Ιστορία -- Συμμετοχή, Ελληνική; Ολυμπιακοί Αγώνες -- Πολιτικές απόψεις -- Γερμανία -- Ιστορία -- 1933-1945; Ολυμπιακοί αγώνες 1936; Βερολίνο; Ναζιστική προπαγάνδα; Ελληνική ολυμπιακή ομάδα; Μποϊκοτάζ; 1936 olympic games; Berlin; Nazi propaganda; Greek olympic team; Βoycott