Ηλεκτρονική διακυβέρνηση : Μελέτη περίπτωσης ικανοποίησης Επιχειρήσεων από τις υπηρεσίες του Ependyseis.gr στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης - Γρηγοριάδης, Ξενοφών (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2025)
Η παρούσα μελέτη εξετάζει την ικανοποίηση των επιχειρήσεων από τις υπηρεσίες της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Ependyseis.gr στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση στοχεύει στη βελτίωση της διαφάνειας, της αποδοτικότητας και της πρόσβασης των επιχειρήσεων σε δημόσιες υπηρεσίες, με τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών. Η μελέτη βασίστηκε σε ποσοτική έρευνα, με τη συλλογή δεδομένων μέσω δομημένου ερωτηματολογίου. Το δείγμα περιλάμβανε επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το Ependyseis.gr για την υποβολή, διαχείριση και παρακολούθηση επενδυτικών σχεδίων. Η ανάλυση των δεδομένων πραγματοποιήθηκε με στατιστικές μεθόδους, προκειμένου να αξιολογηθεί η ικανοποίηση των χρηστών από την πλατφόρμα, όσον αφορά την ευχρηστία, την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η πλειονότητα των επιχειρήσεων είναι ικανοποιημένη από τη λειτουργία της πλατφόρμας, ωστόσο εντοπίστηκαν και συγκεκριμένες αδυναμίες, όπως η ανάγκη για βελτίωση της υποστήριξης χρηστών και η απλούστευση ορισμένων διαδικασιών. Συμπερασματικά, η Ependyseis.gr αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, αλλά απαιτούνται περαιτέρω βελτιώσεις για την πλήρη ικανοποίηση των επιχειρήσεων. Λέξεις κλειδιά: επιχειρήσεις, ψηφιακές υπηρεσίες, ependyseis.gr, Περιφέρεια Ανατολικής, Μακεδονίας και Θράκης, ποσοτική έρευνα, ερωτηματολόγιο, στατιστική ανάλυση, ευχρηστία πλατφόρμας, δημόσιες υπηρεσίες, ψηφιακός μετασχηματισμός, επιχειρηματικό περιβάλλον, υποστήριξη χρηστών.
E-Government : Case study on business satisfaction regarding the services of an electronic platform, Ependyseis.gr, at Eastern Macedonia and Thrace
Keywords: Δημόσια διοίκηση--Ελλάδα; Ηλεκτρονική διακυβέρνηση; Επιχειρήσεις; Επιχειρήσεις; Ψηφιακές υπηρεσίες; Περιφέρεια Ανατολικής, Μακεδονίας και Θράκης; Ποσοτική έρευνα; Ψηφιακός μετασχηματισμός; Επιχειρηματικό περιβάλλον; Δημόσιες υπηρεσίες