Η άνοδος της Κίνας στο Παγκόσμιο Εμπορικό Σύστημα - Γενιτσαρίδης, Βασίλειος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2020)
Αυτή η διατριβή διεξάγεται μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα μεταξύ της ανόδου της Κίνας και το παγκόσμιο εμπορικό σύστημα. Πρώτον, θα υπάρξει μια σύντομη εισαγωγή αναφορικά με το Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (W.T.O), της ιστορίας, της εξέλιξης και του σκοπού του. Στη συνέχεια θα αναλυθεί η άνοδος της Κίνας στο παγκόσμιο εμπορικό σύστημα καθώς και οι σχέσεις της μεταξύ των γειτονικών της κρατών αλλά και με τη Δύση. Η έρευνα περιπτωσιολογικής μελέτης θα επικεντρωθεί κυρίως στην άνοδο της Κίνας στο ευρύτερο παγκόσμιο εμπορικό σύστημα, όπου θα διεξαχθεί ανάλυση αξιολόγησης κινδύνου σχετικά με την άνοδο της ασιατικής χώρας, τόσο από την άποψη της ασιατικής περιφέρειας όσο και τη Δύση.
The rise of China in the World Trade System
Keywords: Διεθνείς οικονομικές σχέσεις; Κίνα--Εξωτερικές οικονομικές σχέσεις; Διεθνές εμπόριο; Κίνα--Εξωτερικές σχέσεις; Κίνα; Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου; Παγκόσμιο Εμπορικό Σύστημα; Ανάλυση κινδύνου; Αξιολόγηση κινδύνου