Μέθοδοι διοίκησης στρατηγικής και οργάνωσης δημόσιων οργανισμών - Λιακόπουλος, Γεώργιος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2024)
Ο εκσυγχρονισμός της διοίκησης του δημόσιου τομέα είναι απαραίτητος για πολλούς λόγους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν σύγχρονες προκλήσεις και να επιτευχθεί η βελτίωση της αποτελεσματικότητας, της διαφάνειας και της εξυπηρέτησης του κοινού. Ο εκσυγχρονισμός βοηθά στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και της απόδοσης του δημόσιου τομέα, επιτρέποντας την αποδοτική χρήση πόρων και τη βελτίωση των υπηρεσιών. Η χρήση νέων τεχνολογιών και η αναβάθμιση των διαδικασιών εξυπηρέτησης προάγει την ικανοποίηση των πολιτών. Ο εκσυγχρονισμός δημιουργεί περιβάλλον που ενθαρρύνει την καινοτομία και την υιοθέτηση νέων ιδεών για τη βελτίωση των υπηρεσιών. Η ανοιχτότητα και η συνεργασία είναι κρίσιμες για τον εκσυγχρονισμό, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να συμμετέχουν και να συνεισφέρουν στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Η διοίκηση πρέπει να είναι προσαρμοστική στις συνεχείς κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της κοινωνίας. Ο εκσυγχρονισμός περιλαμβάνει την ενίσχυση της ασφάλειας των δεδομένων και την προστασία της ιδιωτικότητας.. Ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης είναι απαραίτητος για να εξασφαλιστεί η παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, η ανταπόκριση στις ανάγκες της κοινωνίας και η διασφάλιση της αποτελεσματικότητας των δημόσιων οργανισμών. Η λειτουργία των δημόσιων οργανισμών προσφέρει διάφορα πλεονεκτήματα που αποβλέπουν στην εξυπηρέτηση του κοινού και τη διασφάλιση σημαντικών κοινωνικών στόχων. Κάποια από τα βασικά πλεονεκτήματα της λειτουργίας δημόσιων οργανισμών περιλαμβάνουν. Οι δημόσιοι οργανισμοί δημιουργούνται για να παρέχουν βασικές υπηρεσίες στους πολίτες, όπως υγειονομική περίθαλψη, εκπαίδευση, μεταφορές, ασφάλεια. Μέσα από αυτό το πλαίσιο, ο ευρύτερος εκσυγχρονισμός του τόπου διοίκησης των δημόσιων οργανισμών επιφέρει ευρύτερα οφέλη για τις κοινότητες των πολιτών.
Methods of strategic management and organization of public organizations
Μ.Δ.Ε. 404
Keywords: Internet in public administration; Public administration-Methodology; Civil service; Ψηφιακός μετασχηματισμός; Δημόσια Διοίκηση —Μεθοδολογία; Υπηρεσίες πολιτών; Δημόσιοι οργανισμοί; Μέθοδοι διοίκησης δημόσιων οργανισμών