Ενδυνάμωση ανθρώπινου δυναμικού σε περιόδους κρίσης. Η περίπτωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου - Αγγελοπούλου, Αικατερίνη (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2017)
Ένας οργανισμός προκειμένου να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, οφείλει να κινητοποιήσει όλους τους πόρους που διαθέτει και κυρίως τους ανθρώπινους. Η παρούσα εργασία πραγματεύεται την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού στους σύγχρονους οργανισμούς κατά την περίοδο της κρίσης. Ειδικότερα, εξετάζεται η ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού σε γενικότερο επίπεδο, αλλά και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω της διενέργειας πρωτογενούς έρευνας. Αφού παρουσιαστούν τα χαρακτηριστικά των ΟΤΑ Β΄βαθμού, αλλά και τα ειδικότερα χαρακτηριστικά της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κάνουμε την ανάλυση των ερωτηματολογίων που συλλέχθηκαν από τους εργαζόμενους της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Σε αυτή την ενότητα, αναλύονται μεταβλητές όπως η γενικότερη ικανοποίηση απ΄οτην εργασία, οι τρόποι αξιολόγησης, οβαθμός επικοινωνίας με τους συναδέλφους ή τον προϊστάμενο, η ικανοποίηση απ΄οτο σύστημα αμοιβών, ο αριθμός των σεμιναρίων που παρακολουθούν οι εργαζόμενοι και τα κίνητρα για τους εργαζόμενους.
Keywords: Διοίκηση ανθρώπινων πόρων; Personnel management; Ανθρώπινο δυναμικό; Human resources; Ενδυνάμωση ανθρώπινου δυναμικού; Training human resources; Διοίκηση ανθρώπινων πόρων; Human resources management