Εργασιακά δεδομένα ενός διαρκώς μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος - Βασιλείου, Αλέξανδρος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2024)
Η τεχνολογική πρόοδος η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική, η δημογραφική γήρανση αποτελούν παράγοντες που συμβάλλουν στη διαφοροποίηση και τη μεταστροφή, όσον αφορά το εργασιακό περιβάλλον για να μετατοπιστεί σε ένα πιο ψηφιοποιημένο σύγχρονο περιβάλλον. Όλα αυτά έχουν αντίκτυπο στο περιβάλλον εργασίας στην Ελλάδα όσον αφορά στο πώς οργανώνονται και ασκούνται τα εργασιακά καθήκοντα, πώς αναδύονται οι νέες μορφές απασχόλησης και επιχειρηματικής οργάνωσης, αναθεωρώντας και δημιουργώντας νέα επαγγέλματα και καθιστά επιτακτική την ανάγκη να αναβαθμιστούν οι δεξιότητες και επανακαταρτιστούν οι εργαζόμενοι. Η κάθε επιχείρηση σήμερα θα πρέπει να διαχειριστεί τις αβεβαιότητες από το διεθνές περιβάλλον και την τεχνολογική εξέλιξη και να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της. Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι να αναλύσει τα εργασιακά δεδομένα το πώς μεταβάλλονται και ποιες είναι οι σύγχρονες εξελίξεις. Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε είναι βιβλιογραφική ανασκόπηση. Από την ανάλυση προκύπτει ότι το τμήμα διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού στην επιχείρηση είναι σημαντικό για την διαμόρφωση των νέων εργασιακών δεδομένων και το ανθρώπινο δυναμικό θα πρέπει να συμμετέχει στη λήψη των αποφάσεων, να λειτουργεί ως ομάδα και να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη. Στη παρούσα μελέτη θα διαπιστώσουμε ότι εργασιακό πλαίσιο έχει επιπτώσεις στην κοινωνία, τον εργαζόμενο και το τελικό προϊόν.
Αριθμός Εισαγωγής: 013870 cd
Keywords: Διοίκηση και οργάνωση προσωπικού -- Ελλάδα; Διοίκηση και οργάνωση -- Συμμετοχή εργαζομένων -- Ελλάδα; Επικοινωνία στη διοίκηση και οργάνωση προσωπικού -- Ελλάδα; Εργασιακό περιβάλλον -- Ψυχολογικές απόψεις -- Ελλάδα; Εργασιακή πολιτική -- Ελλάδα; Βιομηχανικές σχέσεις -- Ελλάδα; Απασχόληση -- Ελλάδα; Επαγγελματική κατάρτιση -- Ελλάδα; Εργασιακή πολιτική -- Ελλάδα; Διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού; Εργασιακά δεδομένα; Εργασιακό πλαίσιο; Σύγχρονες προκλήσεις; Human resource management; Work data; Work context; Modern challenges