Η καλλιέργεια προσωπικών δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων σε ενήλικες μέσω της Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση. Μια μελέτη περίπτωσης σε εκπαιδευόμενους Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας. - Γιαννακούλη, Καλλιόπη (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2016)
Η παρακάτω έρευνα στοχεύει με τα πορίσματά της να συμβάλει στην βελτίωση και ενίσχυση των προσωπικών δεξιοτήτων των ενηλίκων εκπαιδευομένων. Η παρούσα μελέτη είναι μια ποσοτική και ποιοτική έρευνα με στόχο να αποδειχθεί ότι η συμμετοχή σε προγράμματα βιωματικών εργαστηρίων που αντλούν τεχνικές και μεθόδους από τη Δραματική Τέχνη στην εκπαίδευση βοηθά στην προετοιμασία των ανερχόμενων ή των υφιστάμενων εργαζομένων. Συγκεκριμένα, η έρευνα προσδοκεί να συμβάλει στην βελτίωση της ικανότητας τους να κατανοήσουν ή να ερμηνεύσουν τη δική τους συμπεριφορά ή των άλλων και έτσι να ενδυναμώσουν τις προσωπικές και κοινωνικές τους δεξιότητες για την επίλυση διαφόρων προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή ζωή γενικότερα και στον εργασιακό χώρο ειδικότερα.
Keywords: Δράμα στην εκπαίδευση; Δραματική τέχνη; Δράμα - Μελέτη και διδασκαλία; Εκπαιδευτικό δράμα; Εκπαίδευση και κοινωνία; Δράμα στην εκπαίδευση; Δραματική Τέχνη; Δράμα - Μελέτη και διδασκαλία; Εκπαιδευτικό δράμα; Εκπαίδευση και κοινωνία