Διερεύνηση των επιπέδων στρες και φόβου από την πιθανότητα επαφής και νόσησης με covid-19 καθώς και της ψυχικής ανθεκτικότητας σε σχέση με την ποιότητα ζωής σε γενικό πληθυσμό - Ρηγοπούλου, Θεοδώρα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2022)
Στην παρούσα έρευνα, το αντικείμενο της μελέτης είναι η διερεύνηση των στάσεων και των απόψεων των συμμετεχόντων σχετικά με την πανδημία, καθώς και τη διαχείριση της. Οι άνθρωποι βιώνουν διαφορετικά την κατάσταση της πανδημίας και διαμέσου της συγκεκριμένης έρευνας πραγματοποιείται προσπάθεια να εξεταστούν κλίμακες που συνδέονται με τη ψυχολογία και γενικά με την ποιότητα της ζωής. Το δείγμα της έρευνας κρίνεται σχετικά ικανοποιητικό και σε συνδυασμό με έρευνες οι οποίες διεξάγονται προς μελέτη κρίσιμων παραμέτρων, όπως χαρακτηριστικά αποτελεί η ανθεκτικότητα, ο φόβος προς την πανδημία, διεξάγονται χρήσιμα συμπεράσματα για την αντιμετώπιση της από τα μέλη της ελληνικής κοινωνίας. Έτσι, μέσα από στατιστική ανάλυση του ερωτηματολογίου και σε συνδυασμό με την επάρκεια του δείγματος, προκύπτουν συμπεράσματα αναφορικά με τις εξεταζόμενες κλίμακες που συνδέονται με την αντίληψη και τα συναισθήματα που έχουν τ’ άτομα, κατά την περίοδο Covid-19.
Αριθμός Εισαγωγής: 013311 cd
Keywords: COVID-19 (Ασθένεια) -- Ψυχολογικές απόψεις -- Ελλάδα; COVID-19 (Ασθένεια) -- Κοινωνικές απόψεις -- Ελλάδα; Covid-19