Οι ΔΕΚΟ στην Ελλάδα: Η περίπτωση της ΔΕΗ - Ταλαγάνη, Ελένη - Γεωργία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2012)
Στην παρούσα εργασία θα αναλυθεί ο ρόλος των ΔΕΚΟ στην Ελλάδα σε ιστορικό, οικονομικό και αναπτυξιακό επίπεδο με έμφαση στην ΔΕΗ. Σκοπός της εργασίας είναι η μελέτη της ίδρυσης των ΔΕΚΟ από ιστορικής και αναπτυξιακής άποψης, η αποτίμηση της πορείας και της προσφοράς τους μέχρι τώρα, η διερεύνηση τυχόν προβλημάτων διαχειριστικού χαρακτήρα και οι τρόποι επίλυσής τους μέσω της διαδικασίας της ιδιωτικοποίησης. Έπειτα, θα υπάρξει επικέντρωση σε θέματα που αφορούν αποκλειστικά την ΔΕΗ, και συγκεκριμένα ζητήματα λειτουργίας, διαχείρισης, εκσυγχρονισμού και προσαρμογής στο σύγχρονο πλαίσιο παραγωγής και απελευθέρωσης της ενέργειας. Τέλος, θα παρουσιαστούν λύσεις σχετικά με τα όποια ανακύπτοντα προβλήματα και συμπεράσματα σχετικά με την μελλοντική της πορεία.
Μ.Δ.Ε. 77
Keywords: Δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμοί και επιχειρήσεις; Δημόσιες επιχειρήσεις; Δ.Ε.Κ.Ο.; Κρατικοποιήσεις; Αποκρατικοποιήσεις; Αγορά ηλεκτρικής ενέργειας; Απελευθέρωση αγοράς; Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού; Δ.Ε.Η.