Εθνικές εκλογές 1981: Η έλευση της «αλλαγής» - Σταματάκος, Παναγιώτης (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2024)
Το αντικείμενο της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η περιγραφή και ανάλυση των Ελληνικών εθνικών εκλογών του 1981. Αναλυτικότερα, η δομή της εργασίας έχει ως εξής: Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται μια εισαγωγή στο θέμα της διπλωματικής εργασίας. Στο δεύτερο κεφάλαιο περιγράφεται η σταδιακή ανάδυση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του Ανδρέα Παπανδρέου από τη Μεταπολίτευση μέχρι τις εθνικές εκλογές του 1981. Στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζεται η νομοθεσία βάσει της οποίας διεξήχθησαν οι εθνικές εκλογές του 1981. Στο τέταρτο κεφάλαιο παρατίθενται οι κομματικοί σχηματισμοί που συμμετείχαν στις εθνικές εκλογές του 1981 και μια σύντομη περιγραφή των τριών κομμάτων που εξέλεξαν έδρες. Στο πέμπτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών του 1981. Στο έκτο κεφάλαιο κατατίθεται η πολιτική ανάλυση των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών του 1981, με εστίαση στη Νέα Δημοκρατία, στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και την «Αλλαγή» που επέφερε στο πολιτικό τοπίο. Τέλος, στο έβδομο κεφάλαιο καταγράφονται τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας.
Greek National Elections of 1981: The coming of the “change”
Keywords: Πολιτικά κόμματα--Ελλάδα; Εκλογές--Ελλάδα; ΠΑ.ΣΟ.Κ.; Ανδρέας Παπανδρέου; Ελληνικές Εθνικές εκλογές 1981; Αλλαγή