Σχεδιασμός, οργάνωση και διαχείριση διεθνούς αθλητικού meeting στίβου Παίδων – Κορασίδων (U18), Εφήβων – Νεανίδων (U20) στην Αθήνα - Δόνδωρος, Ιωάννης (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2022)
Σκοπός της Μεταπτυχιακής Διατριβής, είναι η παρουσίαση ενός νέου εγχειρήματος στο περιβάλλον του κλασικού αθλητισμού, σχεδιασμένο για τις ηλικίες από 16 έως 19 ετών (U18 –U20), το οποίο ενδυναμώνει, εμπλουτίζει και αναβαθμίζει σε διεθνές επίπεδο το περιεχόμενο των αθλητικών διοργανώσεων στίβου που πραγματοποιούνται στη χώρα μας, προσδοκώντας να καλλιεργήσει το ερέθισμα και να προσφέρει το έναυσμα στα νέα παιδιά ώστε να στραφούν στην ενασχόληση με τα αγωνίσματα του Κλασικού Αθλητισμού. Πρόκειται για μια αθλητική διοργάνωση μοναδική που όμοιά της δεν έχει πραγματοποιηθεί στο ελληνικό και το διεθνές περιβάλλον του κλασικού αθλητισμού μέχρι σήμερα. Στα περιεχόμενα της Διατριβής, παρουσιάζονται, η εικόνα των διεθνών διοργανώσεων για τις αναφερθείσες κατηγορίες ανά τον κόσμο, η σπουδαιότητα της νέας διοργάνωσης για τη νεολαία, τον κλασικό αθλητισμό και τη χώρα μας, οι καινοτομίες της, ο σκοπός και οι επιδιώξεις της, οι συνεργασίες και η αρωγή κρατικών φορέων και ιδιωτικών επιχειρήσεων, καθώς αξιολογείται και η επίδραση των διοργανώσεων στην κοινωνία, τις επιχειρήσεις και στα νέα παιδιά. Στο επίκεντρο της εργασίας βρίσκεται η ανάλυση και δημιουργία του επιχειρηματικού σχεδίου, βασισμένο σε συγκεκριμένο και εξελιγμένο Καμβά Επιχειρηματικού Σχεδίου (ΚΕΣ), ο Σχεδιασμός της διοργάνωσης, η διοίκηση της διοργάνωσης, το πλάνο μάρκετινγκ καθώς επίσης και οι ενέργειες Προβολής& Επικοινωνίας της διοργάνωσης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη θεσμοθέτηση του συγκεκριμένου αθλητικού γεγονότος. Η Διατριβή αντλεί πηγές πληροφόρησης από τη διεθνή βιβλιογραφία, αρθρογραφία και συνεντεύξεις.
Planning, Organization & Event Management for the International Track & Field Meeting U18 – U20 in Athens
Keywords: Αθλητικές διοργανώσεις; Στίβος; Στίβος - Διοίκηση και οργάνωση; Στίβος για παιδία; Επιχειρησιακός σχεδιασμός; Sports tournaments; Track and field; Track and field - Management; Track and field for children; Business planning; Διεθνής αθλητική διοργάνωση; Κλασσικός αθλητισμός; Επιχειρηματικό σχέδιο; Διοίκηση αθλητικής διοργάνωσης; International Athletics Competition U18 - U20; Business Plan; Event Management