Ανάλυση των παραγόντων που επηρεάζουν την οργάνωση και τη λειτουργία του ερασιτεχνικού αθλητισμού - Δημητριάδης, Δημήτριος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2019)
Σκοπός της παρούσας έρευνας ήταν να παρουσιάσει αναλυτικά όλα τα είδη των οργανισμών του ερασιτεχνικού αθλητισμού και να δημιουργήσει ένα χάρτη που θα εξηγεί με εύκολο και κατανοητό τρόπο γιατί υπάρχουν, τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν, πότε λειτουργούν και ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν. Για το σκοπό αυτό, διεξάχθηκε μία έρευνα συνέντευξης, στην οποία συμμετείχαν δέκα συνολικά άτομα που συμμετέχουν άμεσα ή έμμεσα στην εξέλιξη του αθλητισμού μέσω των δραστηριοτήτων τους (στελέχη ομοσπονδιών, βραβευμένοι προπονητές, αθλητές εθνικών ομάδων, στελέχη εταιρειών, που ασχολούνται με τον αθλητισμό και μέλη ερασιτεχνικών σωματείων), των οποίων ζητήθηκε η άποψη σχετικά με τους αθλητικούς οργανισμούς και τις αθλητικές διοργανώσεις, την οικονομική υποστήριξη των αθλημάτων, καθώς και τη σχέση ερασιτεχνικού αθλητισμού και επιχειρηματικότητας. Το συμπέρασμα που εξάχθηκε είναι ότι επί του παρόντος η πολυπλοκότητα διέπει τους ερασιτεχνικούς αθλητικούς οργανισμούς λόγω μίας σειράς από προβληματικά ζητήματα που αφορούν σε όλα σχεδόν τα σημεία, που απαρτίζουν τα τέσσερα παραπάνω ερευνητικά πεδία, για τα οποία οι συμμετέχοντες στην έρευνα ρωτήθηκαν.
Analysis of the factors that affect the organization and the function of amateur sport
Keywords: Αθλητισμός - Διοίκηση και οργάνωση; Επιχειρηματικότητα; Αθλητισμός - Οικονομικές απόψεις; Sports - Management; Entrepreneurship; Sports - Economic aspects; Οργανισμοί ερασιτεχνικού αθλητισμού; Ηγεσία; Μάνατζμεντ; Προβλήματα οργανισμών ερασιτεχνικού αθλητισμού; Amateur sport organizations; Leadership; Management; Amateur sport organizations’ issues