Η οργανωσιακή αλλαγή ως νέο μοντέλο διαχείρισης δυναμικού στη δημόσια διοίκηση. Το παράδειγμα του Δήμου Αμαρουσίου. - Θώδα, Μαρία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2017)
Σκοπός της εργασίας είναι να αναπτυχθούν τα θέματα διαχείρισης της οργανωσιακής αλλαγής σε επίπεδο Δημόσιας Αρχής και ατόμου προκειμένου: • να γίνουν κατανοητές οι συνθήκες που επιβάλλουν αλλαγές στο δημόσιο τομέα • να γίνει κατανοητό το εθνικό και διεθνές περιβάλλον το οποίο προωθεί τιςαλλαγές στη δημόσια διοίκηση • να γνωρίσουμε τις βασικές θεωρίες αναδιοργάνωσης για το δημόσιο τομέα • να κατανοήσουμε τη συμβολή των διαφορετικών μοντέλων οργανωτικής αλλαγής για τη μεταρρύθμιση του δημοσίου τομέα ώστε όσοι μελετήσουν την εργασία αυτή να είναι σε θέση να εμπλακούν αποτελεσματικά στο σχεδιασμό, στη διοίκηση και στη διαχείριση των προωθούμενων οργανωσιακών αλλαγών στο φορέα τους. Στο πλαίσιο αυτό, η εργασία στοχεύει να καλύψει την ανάγκη, • αναγνώρισης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και απαιτήσεων εφαρμογήςτης οργανωτικής αλλαγής σε δημόσιους φορείς. • διασύνδεσης της αποτελεσματικότητας των προωθούμενων αλλαγών, με την ποιότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της οργανωτικής κουλτούρας των εμπλεκόμενων υπαλλήλων. • αναγνώρισης των απαιτούμενων δεξιοτήτων του προσωπικού των φορέων, για την αποτελεσματική εφαρμογή και διάχυση των προωθούμενων αλλαγών. • γνώσης των κρίσιμωνπαραμέτρων επιτυχούς υλοποίησης των αλλαγών μέσα από το συνδυασμό αποτελεσματικής διοίκησης και αποδοτικής διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού των φορέων. • ενημέρωσης και εφαρμογής πρότυπων τεχνικών και εργαλείων υποστήριξης, εφαρμογής και παρακολούθησης της αλλαγής στο περιβάλλον λειτουργίας των δημοσίων φορέων.
Organizational Change as a New Management Model Human Resources in Public Administration. The example of the Municipality of Amaroussion
Keywords: Τοπική αυτοδιοίκηση--Ελλάδα; Δημόσια διοίκηση--Ελλάδα; Διοίκηση και οργάνωση προσωπικού; Διοίκηση και οργάνωση; Οργανωσιακή αλλαγή; Αποτελεσματική διοίκηση στη δημόσια διοίκηση; Διαχείριση ενεργειών; Οργανογράμματα οργανισμών; Δήμος Αμαρουσίου