Μιχαήλ Στασινόπουλος (1903 -2002): Ο πρώτος προσωρινός Πρόεδρος της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας - Παυλή, Βασιλική (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2022)
Ο Μιχαήλ Στασινόπουλος γεννήθηκε το 1903 στη Θουρία - χωριό της Μεσσηνίας, κοντά στην Καλαμάτα και πέθανε το 2002. Στόχος της εργασίας είναι να περιγράψει την πορεία της ζωής του και να αναδείξει τον χαρακτήρα του. Ο Μιχαήλ Στασινόπουλος ήταν ανώτατος δικαστικός και διετέλεσε ως πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας. Επίσης, ήταν καθηγητής Πανεπιστημίου και συγγραφέας επιστημονικών έργων, δοκιμιογράφος και ποιητής. Το όνομά του είναι συνυφασμένο με τη δικαιοσύνη καθώς ακύρωσε τις απολύσεις των δικαστικών λειτουργών από το δικτατορικό καθεστώς. Η πράξη του αυτή αποτέλεσε κινητήρια δύναμη για να επιλεγεί ως ο πρώτος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας για ένα εξάμηνο.
Keywords: Στασινόπουλος, Μιχαήλ Δ.,1903-2002; Πολιτικοί -- Ελλάδα -- Βιογραφία; Διανοούμενοι -- Ελλάδα -- Βιογραφία; Δικηγόροι -- Ελλάδα -- Βιογραφία; Ελλάδα -- Πολιτική και διακυβέρνηση -- 20ός αιώνας; Ελλάδα -- Πνευματική ζωή -- 20ός αιώνας; Μιχαήλ Στασινόπουλος; Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Συμβούλιο Επικρατείας; Ο μικρός επαρχιώτης; Δικαστής; Διοικητικό Δίκαιο; Michael Stasinopoulos; President of the Republic; Council of State; The Little Provincial; Judge; Administrative Law