Αξιολόγηση του υβριδικού μοντέλου εργασίας - Γεωργακόπουλος, Αθανάσιος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2023)
Η τηλεργασία ως ένα νέο μοντέλο εργασίας, είτε εξ ολοκλήρου είτε περιστασιακά (υβριδικό μοντέλο), αποτέλεσε τη σύγχρονη πραγματικότητα μετά την εμφάνιση της πανδημίας του κορονοϊού. Είναι λοιπόν σημαντικό να αξιολογηθεί αυτή η νέα συνθήκη εργασίας στην πραγματικότητα των εργαζομένων. Στόχος της παρούσας εργασίας είναι να αξιολογήσει την επίπτωση του υβριδικού μοντέλου εργασίας στην παραγωγικότητα των εργαζομένων στον Ελληνικό χώρο μετά από την εφαρμογή του κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Βασικό εργαλείο της έρευνας ήταν το ερωτηματολόγιο που διανεμήθηκε ηλεκτρονικά μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Στα δεδομένα που συλλέχθηκαν πραγματοποιήθηκε στατιστική ανάλυση προκειμένου να αξιολογηθεί η επίδραση του μοντέλου αυτού στην καθημερινότητα των εργαζομένων. Σημαντικό συμπέρασμα της εργασίας ήταν ότι η παραγωγικότητα των εργαζομένων μειώθηκε σημαντικά. Ταυτόχρονα οι διαπροσωπικές σχέσεις δεν επηρεάστηκαν αρνητικά και ότι οι εργαζόμενοι σε μεγαλύτερο ποσοστό δεν προτιμούν το υβριδικό μοντέλο εργασίας σε σχέση με το κλασσικό.
Evaluation of the hybrid work model
Μ.Δ.Ε. 51
Keywords: Εξ αποστάσεως εργασία; COVID 19; Υβριδικό μοντέλο; Εξ αποστάσεως εργασία; Κορονοϊός; Hybrid workplace; Remote work; COVID 19