Η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής - Σαλή Αμέτ, Νουράι (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2017)
Η παρούσα μεταπτυχιακή διατριβή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Διαπανεπιστημιακού Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Η ενασχόληση τηε ερευνήτριας με την τοπική κοινωνία της Κομοτηνής, ενεργοποίησαν το ερευνητικό ερέθισμα για την υλοποίηση της παρούσας διατριβής. Έχοντας ως τίτλο της διατριβής " Η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής", η ερευνήτρια στοχεύει στην εύρεση απαντήσεων σε θέματα που επιδιώκουν να αναδείξουν την ικανοποίηση των πολιτών, η οποία προέρχεται από τις υπηρεσίες που παρέχονται από το Δήμο Κομοτηνής. επίσης στοχεύει στην ανάδειξη τυχόν ελλείψεων και στη ανεύρεση των υπηρεσιών που προσφέρουν μεγαλύτερη ποιότητα συναλλαγών στους πολίτες. Αναλυτικότερα στο πρώτο κεφάλαιο της διατριβής παρουσιάζεται η διάρθρωση των ελληνικών Δήμων και οι Υπηρεσίες που παρέχουν στους πολίτες. Στο δεύτερο κεφάλαιο διατυπώνονται οι στάσεις που επικρατούν στη σημερινή δημόσια διοίκηση, καθώς και η ποιότητα των παρεχόμενων συναλλαγών. Στη συνέχεια στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζεται η περιοχή έρευνας, όπως επίσης και οι υπηρεσίες που παρέχονται από τον Δήμο που διερευνάται. Ακολούθως, στο τέρτατο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στη μεθοδολογία της έρευνας, ενώ στο πέμπτο κεφάλαιο διατυπώνονται τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα της έρευνας. Τέλος στο έκτο κεφάλαιο αναφέρονται τα καταληκτικά συμπεράσματα της έρευνας και ορισμένες προτάσεις για μελλοντική έρευνα.
The quality of the services provided by the Municipality of Komotini
Keywords: Τοπική αυτοδιοίκηση--Ελλάδα; Δημόσια διοίκηση; Διοίκηση και οργάνωση; Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Εξυπηρέτηση πολιτών; Υπηρεσίες Ο.Τ.Α.