Η οικογένεια Βουλπιώτη και η συμβολή της στα πολιτικά δρώμενα του ελληνικού κράτους: Ο Κωνσταντίνος και ο Ιωάννης Βουλπιώτης - Κράνη, Ιουλιέτα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2023)
Η εργασία εστιάζει στον Κωνσταντίνο Βουλπιώτη (τέλη 18ου αι.-αρχές 19ου αι.) και τον απόγονό του, Ιωάννη Βουλπιώτη (1902-1999), που επηρέασαν την ελληνική ιστορία. Τονίζεται η συμμετοχή του Κωνσταντίνου στην ελληνική επανάσταση του 1821 και η δίκη του Καραϊσκάκη. Η οικογένεια Βουλπιώτη παίζει σημαντικό ρόλο στα πολιτικά θέματα της νεοσύστατης Ελλάδας. Ο Ιωάννης Βουλπιώτης διοίκησε τη Siemens, συνεργάστηκε με το ΕΑΜ και κατηγορήθηκε για συνεργασία με τον εχθρό. Η εργασία αναδεικνύει τον ρόλο τους στην ιστορία της χώρας, όπως διαμορφώθηκαν τα ελληνικά πράγματα και επέδρασαν στην κοινωνία.
Keywords: Οικογένεια Βουλπιώτη; Βουλπιώτης, Ιωάννης, 1902-1999; Βουλπιώτης, Κωνσταντίνος, τέλη 18ου αιώνα - αρχές 19ου αιώνα; Ελλάδα -- Ιστορία -- 19ος αιώνας -- Βιογραφία; Ελλάδα -- Ιστορία -- 20ός αιώνας -- Βιογραφία; Βουλπιώτης; Τάγματα Ασφαλείας; Κατοχή; Ζίμενς; Διπλωματία; Ιζαμπέλλα Παλάσκα; Άγγελος ή Δαίμονας; Κωνσταντίνος Βουλπιώτης; Ιωάννης Βουλπιώτης; Οικογένεια Βουλπιώτη; Voulpiotis; Security Battalions; Occupation; Siemens; Diplomacy; Izabella Palaska; Angel or Demon; Konstantinos Voulpiotis; Ioannis Voulpiotis; Voulpioti's family