Στρατηγικός σχεδιασμός μιας νεοσύστατης ακαδημίας ποδοσφαίρου - Τρυφωνίδης, Βασίλειος-Πέτρος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2022)
Ο αθλητισμός από τα αρχαία χρόνια ήταν σημαντικός τομέας διαπαιδαγώγησης και ψυχαγωγίας, τόσο ώστε να θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των ανθρώπων, όσο και της λειτουργίας της κοινωνίας ολόκληρης. Με το πέρασμα των χρόνων ο αθλητισμός παρέμεινε σημαντικός χωρίς να είναι φανερά κάποια σημάδια αλλοίωσης των αξίων που ακολουθεί και το ρόλο που έχει στη καθημερινότητα μας, συνεχίζοντας να προάγει τον πολιτισμό και την υγεία. Εμβαθύνοντας περαιτέρω του τελικού αποτελέσματος του αθλητισμού ως ένα θέαμα ψυχαγωγίας, μπορούμε να εξετάσουμε και να αναλύσουμε όλες τις οργανωτικές λειτουργίες που συντελούν για να δημιουργηθεί αυτό το αποτέλεσμα. Η διαδικασία της οργάνωσης και της διοίκησης μιας ομάδας ή ενός οργανισμού επιτυγχάνει τη διαμόρφωση και αλλαγή νοοτροπίας και το συντονισμό της συλλογικής δράσης. Εμπεριέχει και μεταφέρει την πληροφορία και κατ’ αυτόν τον τρόπο, δημιουργεί μεταξύ των συμμετεχόντων έναν δεσμό, μία σχέση βασισμένη στην αμοιβαία κατανόηση και στην ανταλλαγή ιδεών. Καθώς γεννιέται μέσα από την αλληλεπίδραση και την ανταλλαγή, χαρακτηρίζει κάθε τύπο κοινωνίας. Η παρούσα εργασία πραγματεύεται το σημαντικό ρόλο της οργάνωσης και της διοίκησης μιας ακαδημίας ποδοσφαίρου με νέα παιδιά, το οποίο είναι και το αντικείμενο περιγραφής και ανάλυσης, διότι αντανακλά απόλυτα την κοινωνία μας, τον πολιτισμό και την κουλτούρα του σήμερα. Σκοπός είναι να κατανοηθεί η σημαντικότητα του σωστού σχεδιασμού καθώς επίσης της μεθοδευμένης οργάνωσης για την ομαλή λειτουργία μιας ακαδημίας ποδοσφαίρου.
Strategic planning of a newly established football academy
Keywords: Ποδόσφαιρο - Διοίκηση και οργάνωση; Ποδόσφαιρο - Κοινωνικές απόψεις; Ποδόσφαιρο - Ψυχολογικές απόψεις; Ποδόσφαιρο για παιδιά - Διοίκηση και οργάνωση; Ποδόσφαιρο για παιδιά - Στρατηγικός σχεδιασμός; Soccer - Management; Soccer - Social aspects; Soccer - Psycological aspects; Soccer for children - Management; Soccer for children - Strategic planning; Strategic planning; Organizing; Football academy; Στρατηγικός σχεδιασμός; Οργάνωση; Ακαδημία ποδοσφαίρου