Ανάπτυξη και ποιοτικά χαρακτηριστικά εφαρμογών στο υπολογιστικό νέφος - Γάσπαρη, Μιχαέλα - Χριστίνα; Λάζαρη, Ευγενία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2012)
Στη διπλωματική αυτή εργασία γίνεται μία επισκόπηση ζητημάτων που αφορούν το υπολογιστικό νέφος. Αρχικά εξετάζονται οι βασικές έννοιες και δομές, δηλαδή η αρχιτεκτονική του, τα μοντέλα εφαρμογών και υπηρεσιών και παρουσιάζονται και παραδείγματα πλατφορμών. Στη συνέχεια, εμβαθύνουμε στα ζητήματα της ανάπτυξης εφαρμογών στο υπολογιστικό νέφος, σε θέματα ποιότητας υπηρεσίας καθώς και στην ασφάλεια και ιδιωτικότητα δεδομένων. Κλείνοντας, εξετάζουμε τις διαφαινόμενες προοπτικές και τάσεις που αφορούν το υπολογιστικό νέφος.
Μ.Δ.Ε. 22
Keywords: Πληροφοριακά συστήματα; Υπολογιστικό νέφος; Cloud computing; Εφαρμογές; Χαρακτηριστικά; Τύποι; Αρχιτεκτονική; Πλατφόρμα; Διαχείριση ασφάλειας; Προσωπικά δεδομένα