Η Ευγενία Ζωγράφου και το θέατρο - Λορεντζάτου, Στυλιανή (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2022)
Η παρούσα διπλωματική εργασία αναφέρεται στη δημοσιογράφο, διηγηματογράφο, ποιήτρια και θεατρική συγγραφέα Ευγενία Ζωγράφου. Η Ζωγράφου υπήρξε μία σημαντική προσωπικότητα της εποχής, η ιδιότητά της, όμως, ως θεατρική συγγραφέας απασχολεί την έρευνά μας. Στόχος της εργασίας είναι η ανίχνευση της σχέση της με το θέατρο και πιο συγκεκριμένα, η μελέτη και ανάλυση των θεατρικών της έργων. Η Ζωγράφου έγραψε συνολικά επτά θεατρικά έργα, δύο ιστορικά δράματα και πέντε κοινωνικά δράματα. Από αυτά βρέθηκαν και αναλύθηκαν δραματουργικά τα πέντε, ενώ τα άλλα δύο παρουσιάζονται σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναζητήσαμε στις εφημερίδες και στα περιοδικά της εποχής.
Eugenia Zografou and the theatre
Keywords: Ελληνική επιθεώρησις; Δραματουργία; Δραματουργική ανάλυση; Ζωγράφου Ευγενία; Ευγενία Ζωγράφου, Ελληνική Επιθεώρησις, δραματουργία, δραματουργική ανάλυση.