Η Επιτάχυνση της Οικονομικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με Στοχευμένη Υλοποίηση Αθλητικών Γεγονότων - Γραμματικόπουλος, Αναστάσιος Αλέξιος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2023)
Το αντικείμενο της παρούσας διπλωματικής εργασίας αφορά την βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη της περιφέρειας Πελοποννήσου με στοχευμένη υλοποίηση αθλητικών γεγονότων, μέσω του κλάδου του αθλητικού τουρισμού. Ο Αθλητισμός σήμερα από όλες του τις μορφές και αν τον εκλάβουμε , παρουσιάζεται ως ένα πολυδύναμο και πολυπαραγοντικό Οικονομικό Αγαθό , που για να παραχθεί , συμμετέχει σε Παραγωγική Διαδικασία και αποδίδει . Με στοχευμένες κινήσεις δύναται να συνδράμει και να αφήσει σπουδαίο θετικό αποτύπωμα στην Οικονομική και Βιώσιμη Ανάπτυξη μιας Περιφέρειας. Γίνεται ανάλυση και συνδέεται ο τουριστικός κλάδος με τον αθλητισμό δημιουργώντας έτσι το αθλητικό τουριστικό προιον και εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα από ένα δομημένο ερωτηματολόγιο επισκεπτών – τουριστών της περιφέρειας Πελοποννήσου. Δημιουργούνται προτάσεις υλοποίησης δραστηριοτήτων και εφαρμογών για την εξέλιξη και την βιώσιμη επιτάχυνση του προϊόντος που παράγουμε. Με την εργασία μου αυτή, εμβαθύνω τους παρακάτω ορισμούς και τους συνδέω με το θέμα μου . 1. Αθλητισμός ως Αγαθό / Παραγωγή Υπηρεσίας 2. Αθλητισμός για όλους / Στοχευμένος Αθλητισμός 3. Οικονομική Ανάπτυξη ( Απόδοση ) 4. Περιφερειακή Ανάπτυξη ( Βιώσιμη ) 5. Επιτάχυνση 6. Σχεδιασμός κ Υλοποίηση 7. Σχεδιασμός Ανάπτυξης 8. Παράδειγμα / Εφαρμογή
Αριθμός Εισαγωγής: 013760 cd
Keywords: Περιφερειακή οικονομική -- Ελλάδα -- Πελοπόννησος; Περιφερειακή πολιτική και ανάπτυξη -- Ελλάδα -- Πελοπόννησος; Αθλητισμός -- Οικονομικές απόψεις -- Ελλάδα -- Πελοπόννησος; Αθλητισμός -- Διοίκηση και οργάνωση -- Ελλάδα -- Πελοπόννησος; Αθλητισμός και τουρισμός -- Διοίκηση και οργάνωση -- Ελλάδα -- Πελοπόννησος; Οικονομικής Ανάπτυξης; Στοχευμένη Υλοποίηση Αθλητικών Γεγονότων; Περιφέρειας Πελοποννήσου