Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και ο αθλητισμός στην τοπική αυτοδιοίκηση - Χρηστίδης, Γεώργιος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2020)
Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει καθοριστικό ρόλο για τον αθλητισμό και τα αθλήματα σε μία χώρα. Στην παρούσα εργασία γίνεται μία διεξοδική ανάλυση για την επίδραση και την επιρροή της τοπικής αυτοδιοίκησης στον αθλητισμό. Επίσης εξετάζεται ο επιχειρησιακός προγραμματισμός και ο ρόλος που έχει στην σωστή λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε να εφαρμόζονται τα προγράμματα τα οποία σχετίζονται με τον αθλητισμό. Περαιτέρω θεωρείται αναγκαίο να γίνει αναφορά στον ρόλο και τη συμβολή του αθλητισμού σε μία κοινωνία και πιο συγκεκριμένα στην επικοινωνία, στην παιδεία καθώς και στην διαπολιτισμικότητα. Στο τελευταίο μέρος γίνεται αναφορά στα προγράμματα αλλά και την θέση την οποία κατέχει ο αθλητισμός στην τοπική αυτοδιοίκηση στην Ευρώπη σε σύγκριση με την Ελλάδα αλλά και η συμβολή του αθλητισμού ως μέσω ανάπτυξης σε μία τοπική κοινωνία. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο δίνεται μεγάλη βάση στο κίνημα ΑγΟ (Αθλητισμός για Όλους) το οποίο ξεκίνησε από το Βέλγιο το 1968 ως τοπικές αθλητικές δραστηριότητες και ύστερα υιοθετήθηκε ως θεσμός από αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τέλος γίνεται αναφορά στην κοινωνικό και οικονομικό φαινόμενο του αθλητισμού καθώς και στην ανάγκη στην οποία υπάρχει για την δημιουργία των κατάλληλων οικονομικών και οργανωτικών συνθηκών έτσι ώστε να υπάρξει ανάπτυξη και βελτίωση στην Ελλάδα.
Business planning and sport in Local government
Keywords: Αθλητισμός - Διοίκηση και οργάνωση; Τοπική Αυτοδιοίκηση; Αθλητισμός για όλους; Sports - Management; Local Government; Sports for all; Αθλητισμός; Τοπική Αυτοδιοίκηση; Αθλητισμός για Όλους; Επιχειρησιακή Οργάνωση; Sport; Local Government; Sport for everyone; Operational Organization