Σχεδιασμός και τεχνική υλοποίηση ηλεκτρονικών παιχνιδιών - Λυμπερόπουλος, Αναστάσιος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2022)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι ο σχεδιασμός και η τεχνική υλοποίηση ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Παρουσιάζεται αναλυτικά τόσο το θεωρητικό πλαίσιο όσο και το τεχνικό για να έχει κάποιος όλα τα απαραίτητα εφόδια στην δημιουργία ενός ηλεκτρονικού παιχνιδιού ακόμα και αν δεν διαθέτει πρότερη εμπειρία στο αντικείμενο. Η εργασία χωρίζεται σε τρείς ενότητες: η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει κάποια στοιχεία θεωρητικού πλαισίου γύρω από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, η δεύτερη περιλαμβάνει την δημιουργία ενός εγγράφου περιγραφής ιδέας ενός παιχνιδιού δράσης-περιπέτειας και η τρίτη ενότητα περιλαμβάνει την τεχνική υλοποίηση ενός 2D ηλεκτρονικού παιχνιδιού στην μηχανή παιχνιδιών Unity Engine. Όσον αφορά την δημιουργία του εγγράφου περιγραφής ιδέας παιχνιδιού, το παιχνίδι που έχει αναλυθεί είναι πρωτότυπο ως προς το σενάριο. Έχοντας λάβει ερεθίσματα τόσο από τηλεοπτικές σειρές όσο και από ηλεκτρονικά παιχνίδια κονσόλας συγκεντρώσαμε στοιχεία και από τις δύο αυτές πηγές και εμπνευστήκαμε την δημιουργία του εν λόγω ηλεκτρονικού παιχνιδιού. Για την τεχνική υλοποίηση ενός 2D ηλεκτρονικού παιχνιδιού χρησιμοποιήθηκε η μηχανή παιχνιδιών Unity Engine και περιγράφεται βήμα προς βήμα η υλοποίηση του παιχνιδιού. Σκοπός της συγκεκριμένης ενότητας είναι να εμπνεύσει ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν δημιουργήσει στο παρελθόν ηλεκτρονικά παιχνίδια, να έχουν μία καλή βάση μέσα από αυτή την εργασία για να ξεκινήσουν την δημιουργία ηλεκτρονικών παιχνιδιών.
Design and technical implementation of video games
Μ.Δ.Ε. 62