Επιχειρηματικό πλάνο ξενοδοχειακής μονάδας στην Αρχαία Ολυμπία με διεξαγωγή αρχαίων ολυμπιακών αγωνισμάτων - Ζωγόπουλος, Ιωάννης (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2023)
Στόχος αυτής της πανεπιστημιακής εργασίας είναι η ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού σχεδίου για ένα ξενοδοχείο που θα διοργανώσει μια αθλητική εκδήλωση με τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η διατριβή αποτελείται από βιβλιογραφική ανασκόπηση σχετικά με την επιχειρηματικότητα, τη διαχείριση αθλητικών εκδηλώσεων και τον αθλητικό τουρισμό, ακολουθούμενη από μελέτες περιπτώσεων για επιτυχημένες αθλητικές εκδηλώσεις. Παρουσιάζεται μια στατιστική ανάλυση του τουρισμού στην Ελλάδα, η οποία αναδεικνύει τη σημασία του αθλητικού τουρισμού και τα πιθανά οικονομικά οφέλη από τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων. Το επιχειρηματικό σχέδιο περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη ανάλυση της επιχείρησης, των ανταγωνιστών, του μάρκετινγκ, της διαχείρισης ανθρώπινων πόρων και της οικονομικής διαχείρισης της εκδήλωσης. Η ανάλυση της επιχείρησης καλύπτει την αποστολή, το όραμα, τους στόχους και την ανάλυση SWOT της εκδήλωσης. Η ανάλυση ανταγωνιστών παρέχει πληροφορίες για ανταγωνιστικά γεγονότα και πώς να διαφοροποιήσετε το προτεινόμενο γεγονός. Το σχέδιο μάρκετινγκ περιλαμβάνει την αγορά-στόχο, το branding, τη διαφήμιση και τη στρατηγική των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού καλύπτει τη στελέχωση, την εκπαίδευση και τη διαχείριση εθελοντών. Τέλος, η οικονομική διαχείριση περιλαμβάνει προϋπολογισμό, προβλέψεις εσόδων και ανάλυση κόστους και προτείνει πιθανούς τρόπους χρηματοδότησης της εκδήλωσης. Συνολικά, αυτό το επιχειρηματικό σχέδιο παρέχει ένα λεπτομερές πλαίσιο για τη διοργάνωση μιας επιτυχημένης αθλητικής εκδήλωσης στην Ελλάδα. Χρησιμοποιεί βέλτιστες πρακτικές στην επιχειρηματικότητα, τη διαχείριση αθλητικών εκδηλώσεων και τον αθλητικό τουρισμό και υποστηρίζεται από μια στατιστική ανάλυση του τουρισμού στην Ελλάδα. Το σχέδιο παρέχει μια σταθερή βάση για το ξενοδοχείο για να οργανώσει με επιτυχία την εκδήλωση και να αξιοποιήσει τα πιθανά οικονομικά οφέλη του αθλητικού τουρισμού
Business plan for a hotel unit in Ancient Olympia with ancient Olympic competitions
Keywords: Αθλητισμός και τουρισμός - Διοίκηση και οργάνωση; Αθλητικές διοργανώσεις; Ειδικά γεγονότα - Διοίκηση και οργάνωση; Επιχειρησιακός σχεδιασμός; Στρατηγικός σχεδιασμός - Διοίκηση και οργάνωση; Sports and tourism - Management; Sports tournaments; Special events - Management; Business planning; Strategic planning - Management; Διοίκηση αθλητικών εκδηλώσεων; Επιχειρηματικό σχέδιο; Αθλητικός τουρισμός; Καινοτομία; Management of sports events; Business plan; Sports tourism; Innovation