Επιχειρησιακό πλάνο: Μελέτη περίπτωσης του δημοτικού ανοιχτού κολυμβητηρίου Αιγίου. Στρατηγικός σχεδιασμός, διοίκηση ολικής ποιότητας, εξέλιξη και ανάπτυξη του συνόλου της αθλητικής εγκατάστασης. - Ράμμος, Μιλτιάδης - Δανιήλ (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2022)
Η συγκεκριμένη μελέτη περίπτωσης αφορά τη δημιουργία ενός επιχειρηματικού πλάνου και την εφαρμογή της Διοίκησης Ολικής ποιότητας στον τρόπο διαχείρισης του συνόλου των λειτουργιών του ανοιχτού δημοτικού κολυμβητηρίου Αιγίου. Σκοπός της εργασίας είναι η παρουσίαση της υπάρχουσας εγκατάστασης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, η καταγραφή των υπόλοιπων χώρων και γηπέδων της εγκατάστασης, η ανάλυση των θετικών και αρνητικών στοιχείων στον τρόπο λειτουργίας της εγκατάστασης καθώς και η παρουσίαση προτάσεων για την περαιτέρω ανάπτυξη και εξέλιξή της. Στόχος είναι μέσα από την συγκεκριμένη μελέτη να παρουσιαστεί ένα πλήρες πλάνο ξεκινώντας από την δημιουργία μια επιχειρηματικής στρατηγικής. Θα δοθεί έμφαση στην δημιουργία του οράματος της επιχείρησης καθώς επίσης στην ανάλυση του εξωτερικού και εσωτερικού περιβάλλοντος μέσω της SWOT ανάλυσης. Επίσης θα παρουσιάσουμε όλα τα στοιχεία που χρειάζεται η επιχείρηση προκειμένου να λειτουργήσει με βάση το μοντέλο επιχειρηματικής αριστείας και τις αρχές της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας. Η δομή της εργασίας αποτελείται από την εισαγωγή, στην οποία αναφέρονται διάφοροι ορισμοί που θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε την σημαντικότητα ενός τέτοιου εγχειρήματος. Ο ορισμός και η ανάλυση της αθλητικής διοίκησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του επιχειρηματικού πλάνου, της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας, της Στρατηγικής των Επιχειρήσεων καθώς και των προτύπων διαχείρισης της ποιότητας θα μας κατευθύνουν στην δημιουργία του συγκεκριμένου επιχειρηματικού σχεδίου.
Case study for the local open swimming pool in the city of Aigio. Strategic planning, TQM, development and expansion of the whole athletic installation.
Keywords: Επιχειρησιακός σχεδιασμός; Διοίκηση ολικής ποιότητας; Στρατηγικός σχεδιασμός - Διοίκηση και οργάνωση; Τοπική αυτοδιοίκηση; Αθλητικές εγκαταστάσεις - Διοίκηση και οργάνωση; Business planning; Total quality management; Strategic planning - Management; Local government; Sports facilities - Management; Επιχειρηματικό πλάνο; Σύστημα διαχείρισης ποιότητας; Στρατηγικός σχεδιασμός; Δημοτικό κολυμβητήριο Αιγίου; Business plan; Quality system management; Strategic planning; Public swimming pool of Aigio