ΠΑΡΑΜΕΤΡΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΥΠΟ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΦΟΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΣΗ ΝΕΥΡΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ - ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΥΘΥΜΙΑ (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2025)
Στόχος της παρούσας Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας είναι η μη γραμμική δυναμική ανάλυση επίπεδων πλαισιακών φορέων με τη μέθοδο των πεπερασμένων στοιχείων καθώς και η μόρφωση νευρωνικών δικτύων πρόβλεψης. Χρησιμοποιήθηκε το λογισμικό ΑNSYS για τις δυναμικές αναλύσεις επίπεδων πλαισίων (μη γραμμικών με τη θεωρία της κατανεμημένης πλαστικότητας) υπό οριζόντια δυναμική φόρτιση. Κατόπιν θεωρώντας ως «στοιχεία εισόδου» τις διαστάσεις του πλαισίου, τις διαστάσεις των διατομών, τις παραμέτρους υλικού και την οριζόντια δυναμική φόρτιση που ασκείται στο μονώροφο επίπεδο πλαίσιο, και ως «στοιχεία εξόδου» αποτελέσματα, όπως το φορτίο αστοχίας (P0), τον χρόνο που συνέβη η αστοχία (t0), τη μέγιστη μετατόπιση αστοχίας του πλαισίου (dmax), τη μέγιστη ταχύτητα αστοχίας του πλαισίου (vmax), και τη μέγιστη επιτάχυνση αστοχίας του πλαισίου (amax), πραγματοποιήθηκε η μόρφωση νευρωνικών δικτύων πρόβλεψης.