Δημιουργία επιχειρηματικού σχεδίου (business plan) για ένα healing and wellness center - Πιπέρος, Νικόλαος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2019)
Η Διπλωματική Εργασία που ακολουθεί είναι ένα επιχειρηματικό σχέδιο για την υλοποίηση ενός θεραπευτικού κέντρου που θα βασίζεται τόσο σε αρχαίες θεραπευτικές πρακτικές όσο και σε σύγχρονες με στόχο την θεραπεία ψυχοσωματικών διαταραχών. Η διεξοδική αυτή μελέτη επιχειρεί να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πλάνο όλων των απαραίτητων συνιστωσών που συνθέτουν αυτό το πολύπλευρο εγχείρημα. Αρχικά παρουσιάζεται η αναγκαιότητα της ύπαρξης ενός πολυκέντρου που θα συνδυάζει και θα παρέχει πολλές και διαφορετικές θεραπευτικές μεθόδους ανάλογα με τις ανάγκες των ανθρώπων που θα αναζητήσουν σε αυτό τρόπους απόκτησης ευεξίας που είναι και το ζητούμενο. Αυτό το πολυκέντρο ευεξίας είναι ένα σύγχρονο Αμφιαράειο με όραμα και στόχο την θεραπεία ψυχοσωματικών διαταραχών που ταλανίζουν τον άνθρωπο εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής του. Στην συνέχεια γίνεται αναλυτική παρουσίαση των παρεχόμενων υπηρεσιών του θεραπευτικού πολυκέντρου και των θετικών αποτελεσμάτων τους στην υγεία και την ευεξία. Τέλος παρέχονται ιδέες για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μάρκετινγκ ώστε να γίνει γνωστή η ύπαρξη του Αμφιαράειου και οι υπηρεσίες του στους ενδιαφερόμενους, για τον τρόπο οργάνωσής του καθώς και τα οικονομικά του στοιχεία σε βάθος τριετίας.
Create a business plan for a healing and wellness center
Keywords: Επιχειρησιακός σχεδιασμός; Στρατηγικός σχεδιασμός-Διοίκηση και οργάνωση; Θεραπευτικές κοινότητες; Business planning; Strategic planning-Management; Therapeutic communities; Επιχειρηματικό σχέδιο; Ευεξία; Θεραπευτικό κέντρο; Business plan; Wellness; Therapeutic center