Σιγκαπούρη: Η ιστορική αναδρομή εξέλιξης της χώρας, με εστίαση στην περίοδο της μετα-ανεξαρτησίας - Kuzminova, Vlada (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2018)
Το 1965 μετά την ανεξαρτησία, η Σιγκαπούρη δεν διέφερε και σε πολλά από τα αναπτυσσόμενα κράτη, τον λεγόμενο Τρίτο Κόσμο. Μάλιστα, η πλήρες έλλειψη φυσικών πόρων κάνει την πόλη-κράτος ακόμα πιο αδύναμη. Ωστόσο, από την σημερινή εικόνα είναι δύσκολο να υποπτευτείς αυτήν την περίοδο στην ιστορία της Σιγκαπούρης. Ποιος, όμως, ήταν ο λόγος που το κράτος πέτυχε τόσο γρήγορο και πετυχημένο πέρασμα στο Πρώτο Κόσμο, διατηρώντας πολιτικο-οικονομική σταθερότητα; Παρακάτω θα παρουσιαστεί η ιστορική αναδρομή της γενικότερης περιοχής. Με επίκεντρο την περίοδο μετά την ανεξαρτησίας της Σιγκαπούρης. Ο ρόλος που έπαιξε ο τότε πρωθυπουργός Lee Kuan Yew και το πολιτικό του κόμμα People’ s Action Party θα αναλυθεί περαιτέρω, διότι αναγνωρίζεται ως ο κύριος λόγος της επιτυχίας της χώρας. Η παρατήρηση των πολιτικών, που υιοθετήθηκαν στις διάφορες περιόδους της ανεξάρτητης Σιγκαπούρης, αποκαλύπτουν την επιτυχία που γνώρισε. Ωστόσο, πίσω από όλα αυτά τα προγράμματα κρύβεται και η αρνητική πλευρά της Κυβέρνησης, ο απολυταρχικός τρόπος διακυβέρνησης της χώρας.
Keywords: Σιγκαπούρη--Κοινωνικές συνθήκες; Σιγκαπούρη--Πολιτικές συνθήκες; Σιγκαπούρη--Πολιτική και διακυβέρνηση; Σιγκαπούρη; Lee Kuan Yew; Μετα-ανεξαρτησία; Ιστορική αναδρομή