Η σχέση μεταξύ ποιότητας υπηρεσιών καθαριότητας και οικονομική διαχείριση των ΟΤΑ - Μάρκου, Παναγιώτης (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2018)
Η παρούσα εργασία μελετά την σχέση μεταξύ ποιότητας υπηρεσιών καθαριότητας και οικονομική διαχείριση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η εργασία δομείται σε πέντε κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο εστιάζει στην μελέτη του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, εξετάζοντας τη σημασία τους στην καθημερινότητα του Πολίτη. Μέσα από την παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας και των πηγών των οικονομικών πόρων των ΟΤΑ σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξάγονται χρήσιμα συμπεράσματα. Το δεύτερο κεφάλαιο μελετά τους νόμους για τα οικονομικά θέματα των ΟΤΑ, τους τρόπους διαχείρισης αυτών. Στο ίδιο κεφάλαιο γίνεται λόγος για την ποιότητα και την ικανοποίηση σε θέματα εξυπηρέτησης. Το τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζει τα άρθρα 1 και 2 του Κανονισμού Καθαριότητας. Το τέταρτο κεφάλαιο αποτελεί τον σχεδιασμό της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Κορίνθου, όπου παρουσιάζεται ο σκοπός, το δείγμα και η μέθοδος που εφαρμόστηκε ενώ το πέμπτο κεφάλαιο αποτελεί την παρουσίαση των ευρημάτων από την επεξεργασία των δεδομένων που συλλέχθηκαν. Τέλος στο κεφάλαιο συμπεράσματα, συνοψίζονται τα σημαντικότερα αποτελέσματα της βιβλιογραφικής ανασκόπησης καθώς και της έρευνας.
Keywords: Τοπική αυτοδιοίκηση; Δημόσια διοίκηση; Περιβάλλον--Προστασία; Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Καθαριότητα; Οικονομικά; Ικανοποίηση; Δήμος Κορίνθου