Διερεύνηση των απόψεων των εκπαιδευτικών Κοινωνικού Φροντιστηρίου σχετικά με τη λειτουργία του και το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης: Η περίπτωση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Κορινθίων - Διαμαντάκου, Αικατερίνη (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2016)
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο, το οποίο αναπτύχθηκε στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, αποτελεί θεσμό που προσφέρει σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου δωρεάν εκπαίδευση, στέλνοντας το μήνυμα ότι η εκπαίδευση αποτελεί δικαίωμα και όχι προνόμιο. Στην παρούσα διπλωματική εργασία μελετάμε το Κοινωνικό Φροντιστήριο Κορίνθου και προσπαθούμε να εντοπίσουμε τους παράγοντες που οδηγούν στην επιτυχημένη και ποιοτική παροχή εκπαίδευσης. Για το λόγο αυτό πραγματοποιήσαμε έρευνα ποιοτικής προσέγγισης μέσω συνεντεύξεων σε έντεκα (11) εθελοντές εκπαιδευτικούς του Κ.Φ. Κορίνθου. Τα αποτελέσματα που προέκυψαν δείχνουν ότι το Κ.Φ. προσφέρει ποιοτική δωρεάν εκπαίδευση και αποτελεί μια προσπάθεια που αξίζει να συνεχιστεί, καθώς κάθε χρόνο προσελκύει όλο και περισσότερους μαθητές.
Αριθμός Εισαγωγής: 011589-011590 cd
Keywords: Εκπαίδευση -- Κοινωνικές απόψεις -- Ελλάδα; Εκπαιδευτική ισότητα -- Ελλάδα; Κοινωνική πολιτική -- Ελλάδα; Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Κορινθίων