Η Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση ως μέσο ενίσχυσης των δεξιοτήτων ζωής σε ενήλικα άτομα με αναπηρία - Μιχαλόπουλος, Ανδρέας (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2022)
Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε είχε σκοπό να εξετάσει την επίδραση της Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση στη ενίσχυση των δεξιοτήτων ζωής σε ενήλικα άτομα με αναπηρία. Παρουσιάζεται η σπουδαιότητα του δράματος ως εκπαιδευτικό εργαλείο το οποίο με τις τεχνικές του μπορεί να επιδράσει καταλυτικά στην ανάπτυξη του κάθε ατόμου.Γίνεται αναφορά στους λόγους για τους οποίους ένας άνθρωπος καλείται να αναπτύξει τις δεξιότητες ζωής.Αναφέρονται οι ιδιαιτερότητες των ατόμων με αυτισμό, με σύνδρομο Down και με νοητική υστέρηση καθώς και στις δυσκολίες που παρουσιάζονται στα άτομα αυτά στην καθημερινότητά τους αλλά και τρόποι βελτίωσης συνθηκών διαβίωσης.Προτείνονται τρόποι και στρατηγικές ώστε μέσω του Δράματος τα άτομα με δυσλειτουργίες να βελτιώσουν τη διαβίωση, την ανεξαρτησία τους αλλά και γενικότερα την ποιότητα ζωής τους.
Keywords: Δραματική τέχνη; Εκπαιδευτικό δράμα; Άτομα με ειδικές ανάγκες; Ειδική αγωγή; Δεξιότητες; Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση, άτομα με αναπηρία, δεξιότητες ζωής