Μελέτη ικανοποίησης νοσηλευομένων ασθενών από τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Γ.Ν.Μεσσηνίας - Νοσηλευτική μονάδα Καλαμάτας - Κωστοπούλου, Βασιλική (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2014)
Η υγεία για τον άνθρωπο και την κοινωνία έχει την έννοια της απόλυτης συνθήκης, προκειμένου να έχει νόημα κάθε άλλη δραστηριότητα. Έτσι η συστηματική παροχή υπηρεσιών υγείας αποτελεί τη σημαντικότερη παράμετρο της κοινωνικής προσφοράς στο άτομο. Η ποιοτική διάσταση της παροχής αυτής, θέτοντας τον άνθρωπο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, εστιάζει στο σύστημα παραγωγής των υπηρεσιών αυτών, την πρόληψη, την ομαδική εργασία, την μέτρηση, στον εργαζόμενο και στην αφοσίωση τόσο του ιδίου όσο και της ηγεσίας με επιδίωξη την διαρκή βελτίωσής της. Ιδιαίτερα για τη φροντίδα, η ποιότητα συνοψίζεται στο όφελος το οποίο προκύπτει για τον ασθενή. Οι επιδόσεις της αναζητούνται τόσο στο τεχνικό και το διαπροσωπικό μέρος όσο και στην κτιριακή υποδομή του συστήματος υγείας και αξιολογείτε ως προς τη διαδικασία παροχής των υπηρεσιών και ως προς το αποτέλεσμα. Η έρευνα αυτή αφορά το Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας και ειδικότερα τη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας και την ικανοποίηση των νοσηλευομένων ασθενών από τις υπηρεσίες που παρέχει. Σκοπός της έρευνας αυτής, είναι να διερευνήσει την ικανοποίηση των ασθενών από τις παρεχόμενες υπηρεσίες της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας και δευτερευόντως να εξετάσει αν και κατά πόσο οι υπηρεσίες έχουνε επίδραση στη βελτίωση της υγείας των ασθενών όπως το αντιλαμβάνονται οι ίδιοι.
Αριθμός Εισαγωγής: 011114
Keywords: Υγειονομική περίθαλψη -- Ελλάδα -- Ποιοτικός έλεγχος; Υγειονομική πολιτική -- Ελλάδα; Νοσηλευτικές υπηρεσίες