Κανονιστική Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα. Η επιρροή των μέσων καλής νομοθέτησης στη νομοπαραγωγική διαδικασία: Η περίπτωση της ανάλυσης συνεπειών ρυθμίσεων - Δαρειωτάκη, Αρίστη (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2020)
Τα μέσα καλής νομοθέτησης ασκούν κρίσιμη επίδραση στην επιτυχή υιοθέτηση και υλοποίηση κάθε δημόσιας πολιτικής. Στην παρούσα εργασία παρουσιάζεται η δημόσια πολιτική για την καλή νομοθέτηση, όπως εφαρμόστηκε στην Ελλάδα. Αναλύονται τα μέσα καλής νομοθέτησης με ιδιαίτερη έμφαση στο μέσο της ανάλυσης συνεπειών ρυθμίσεων (Α.Συ.Ρ.). Εξετάζεται ο ρόλος των ως άνω μέσων στη νομοπαραγωγική διαδικασία. Επιχειρείται συγκριτική ανάλυση των συνοδευτικών εγγράφων και εκθέσεων (αιτιολογικές εκθέσεις, εκθέσεις διαβούλευσης και αναλύσεις συνεπειών ρυθμίσεων) τριών επενδυτικών νόμων που ψηφίστηκαν διαδοχικά και εξάγονται χρήσιμα συμπεράσματα για την εφαρμογή της πολιτικής για την καλή νομοθέτηση
Regulatory reform in Greece. The impact of better regulation tools on the law–making procedure: Regulatory Ιmpact Αssessment (RIA)
Keywords: Δημόσια διοίκηση--Ελλάδα; Δίκαιο--Ελλάδα; Δίκαιο--Ευρωπαϊκή Ένωση, Χώρες της; Διοικητικό δίκαιο--Ελλάδα; Κανονιστική Μεταρρύθμιση; Καλή Νομοθέτηση; Ανάλυση Συνεπειών Ρύθμισης