Επιχειρησιακό Πλάνο (Business Plan): Μελέτη Περίπτωσης των ακαδημιών της ΠΑΕ Ολυμπιακός - Τοπολιάτης, Νικόλαος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2017)
Η συγκεκριμένη εργασία έχει στόχο τη δημιουργία ενός επιχειρηματικού πλάνου. Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιήσουμε μία μελέτη περίπτωσης για την Ακαδημία της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Ο στόχος της Ακαδημίας είναι να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, να τους εκπαιδεύσει κατάλληλα μέσω συγκεκριμένων προπονήσεων, για να τους προωθήσει στην Α΄ ομάδα, αλλά και να τους εντάξει με διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο κοινωνικό σύνολο. Διαμορφώνοντας έτσι την προσωπικότητά τους, τη συμπεριφορά τους, να εμπλουτίσει τις γενικές γνώσεις τους και να δημιουργήσει μία κοινότητα που ο καθένας θα ήθελε να αποτελεί κομμάτι της. Η δομή της εργασίας αποτελείται από την εισαγωγή, στην οποία αναφέρεται ο ορισμός του επιχειρηματικού πλάνου και η σημαντικότητά του για έναν οργανισμό, στη συνέχεια γίνεται μία ανασκόπηση της βιβλιογραφίας που σχετίζεται με τον ορισμό του αθλητισμού, τα οφέλη του, με ποιο τρόπο εισήχθη ο επαγγελματικός αθλητισμός και πως μέσα από αυτόν αναπτύχθηκαν οι ακαδημίες ποδοσφαίρου, που στην παρούσα εργασία δίνεται ιδιαίτερη έμφαση. Στη συνέχεια αναπτύχθηκε η μεθοδολογία με την οποία δημιουργήθηκε όλη η εργασία και τέλος αναφέρεται διεξοδικά η μελέτη περίπτωσης της Ακαδημίας ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.
Business Plan: Case Study of Olympiacos Football Academy
Keywords: Ποδόσφαιρο για παιδιά - Εκπαίδευση; Ποδόσφαιρο για παιδιά - Προπονητική; Ποδόσφαιρο - Διοίκηση και οργάνωση; Soccer for children - Training; Soccer for children - Coaching; Soccer - Management; Αθλητισμός; Επαγγελματικός αθλητισμός; Ακαδημίες ποδοσφαίρου; Sport; Professional sport; Football academies