Ο γεωπολιτικός ανταγωνισμός στα Δυτικά Βαλκάνια. Ο ρόλος και η επιρροή της Κίνας. - Μιχαλόπουλος, Αντώνιος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2023)
Mεταπτυχιακή διπλωματική εργασία που ερευνά τον ρολό και την επιρροή της Κίνας μέσα στον χώρο των Δυτικών Βαλκάνιων ενταγμένων στον ευρύτερο χώρο της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Πως επηρεάζει η δρούσα Κινά τις υπό ένταξη χώρες των δ.β. στην πορεία τους προς την Ε.Ε. τα γεωστρατηγικα τυχόν οφέλη για όλους τους εμπλεκομένους δρώντες.
The geopolitical competition in the Western Balkans. China's role and influence.
Keywords: Βαλκανική Χερσόνησος--Εξωτερικές σχέσεις--Κίνα; Κίνα--Εξωτερικές σχέσεις--Βαλκανική Χερσόνησος; Κίνα; Ευρωπαϊκή Ένωση; Γεωστρατηγική; Βαλκάνια; Πολιτιστική διπλωματία; Οικονομική διπλωματία