Σχεδιασμός και Υλοποίηση Συστήματος Καταγραφής, Παρακολούθησης και Διαχείρισης Στίγματος Κινητών Χρηστών σε Εσωτερικό Χώρο - Καλλίνης, Άγγελος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2021)
Το θέμα της παρούσας μεταπτυχιακής διατριβής πραγματεύεται τον σχεδιασμό και την υλοποίηση διαδικτυακής (web) εφαρμογής, ικανής να καταγράφει ανθρώπινη κίνηση σε ορισμένο χώρο, να αποθηκεύει και να επεξεργάζεται τα δεδομένα, να την αποτυπώνει στο διδιάστατο επίπεδο και να εξάγει συμπεράσματα. Το παραπάνω σύστημα θεωρητικά βρίσκει μεγάλη ποικιλία εφαρμογών ειδικά σε περιπτώσεις που η παρακολούθηση κίνησης σε έναν περιορισμένο χώρο είναι επιβεβλημένη για λόγους αποδοτικότητας. Παράδειγμα εφαρμογής είναι ένας εκθεσιακός ή μουσειακός χώρος που η παρακολούθηση της κίνησης των επισκεπτών και η εξαγωγή μοτίβων θα βοηθούσε στην καλύτερη κατανόηση της συμπεριφοράς τους και των ενδιαφερόντων τους και στην εκ των πραγμάτων καλύτερη τοποθέτηση των εκθεμάτων. Τα αποτελέσματα για το σκοπό της εργασίας βασίζονται σε τεχνητά δεδομένα.
Μ.Δ.Ε. 61
Keywords: Motion tracking, Motion simulation, Heatmap, Pattern extraction, heatmap.js, jquery, javascript, mysql