Ο Συμμετοχικός Προϋπολογισμός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση - Καλές Πρακτικές στην Ευρώπη - Η συμβολή των ΤΠΕ στην ανάπτυξη και εφαρμογή του - Σαλπέα, Κυριακή (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2018)
Η παρούσα εργασία αναφέρεται στην κοινωνική και οικονομική έννοια του συμμετοχικού προϋπολογισμού. Παρουσιάζει και αναλύει τον τρόπο με τον οποίο ο συμμετοχικός προϋπολογισμός έχει διαμορφωθεί σε αυτό που εκπροσωπεί σήμερα. Καθώς αναφέρεται στο περιεχόμενο της έννοιας του συμμετοχικού προϋπολογισμού, αλλά και στην καταγωγή της, η εργασία εξειδικεύεται θεματολογικά στον τρόπο που ο συμμετοχικός προϋπολογισμός συνδέεται με τις νέες τεχνολογίες πληροφόρησης και επικοινωνίας, με σκοπό τη δημιουργία νέων μέσων, τα οποία θα συνεισφέρουν στην αποτελεσματικότητα και ταχύτητα περάτωσης του συμμετοχικού προϋπολογισμού. Ο τρόπος που τα νέα μέσα των τεχνολογιών πληροφόρησης και επικοινωνίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν αναλύεται στις σελίδες αυτής της εργασίας με σκοπό την παραγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για την δυναμική αυτού του κοινωνικού και οικονομικού φαινομένου.
Participatory Budgeting in local administration. Good Practices in Europe. The contribution of ICT to the development and its implemention
Keywords: Τοπική αυτοδιοίκηση--Ελλάδα; Δημόσια διοίκηση--Ελλάδα; Προϋπολογισμός; Προϋπολογισμός; Τοπική αυτοδιοίκηση; Ανάπτυξη