Επίδρασης της χρήσης των υπερήχων μετά την διαδικασία της μάλαξης στην ελαιοπεριεκτικότητα της ελαιοζύμης και στις περιεχόμενες πολυφαινόλες - Κουράνος, Βασίλης (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2021)
Ο καρπός της ελιάς αποτελεί μία εξαιρετικά θρεπτική τροφή και συνιστά την πρώτη ύλη στην παραγωγή του ελαιολάδου. Όσον αναφορά τη συνολική παραγωγική διαδικασία του ελαιολάδου αποτελεί μία πολύ σημαντική και ιδιαίτερα πολύπλοκη διαδικασία η οποία πρέπει να εκτελείται από εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό και να τηρούνται με ακρίβεια όλες οι βασικές προϋποθέσεις έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη ποιότητα του τελικού παραγόμενου προϊόντος – ελαιολάδου. Η εργασία αυτή, επιχειρεί να εξετάσει τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο το ζήτημα της επίδρασης της ελαιοπεριεκτικότητας και των πολυφαινολών κατά τη διαδικασία της μάλαξης με την επίδραση των υπερήχων.
Effect of the use of ultrasound after softening process on the oleic acidity of the olive paste and the polyphenol content
Αρ. Εισ.: 14 cd
Keywords: Ελαιόλαδο; Βιομηχανία ελαιόλαδου; Ποιότητα ελαιολάδου; Πάστα ελιάς; Πολυφαινόλες -- Ανάλυση; Ο καρπός της ελιάς; Παραγωγική διαδικασία ελαιολάδου; Ποιότητα ελαιολάδου; Στάδια παραγωγικής διαδικασίας ελαιολάδου; Μάλαξη; Άλεση; Φυγοκεντρικά συστήματα; Υπέρηχοι; Απόσταξη; Εκχύλιση