Μετακίνηση εργαζομένων και ο ρόλος της παλιννόστησης στην ανάπτυξη της χώρας επιστροφής - Κωμιώτη, Κατερίνα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2013)
Βασικός στόχος της εργασίας αποτελεί η μελέτη του φαινομένου της μετακίνησης των εργαζομένων με έμφαση τη μετακίνηση εργαζομένων στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και η συμβολή των μεταναστών (παλιννόστηση) ως εργαλείο ανάπτυξης στη χώρα επιστροφής. Ο ρόλος και η συμμετοχή των παλιννοστούντων στην ανάπτυξη των χωρών καταγωγής τους μέσω της μεταφοράς ανθρώπινου, οικονομικού και κοινωνικού κεφαλαίου.
Μ.Δ.Ε. 90
Keywords: Εργασία και εργαζόμενοι; Αποδημία και εποίκηση; Επαναπατρισμός; Εργαζόμενοι; Αιτίες; Συνέπειες; Ευρωπαϊκή Ένωση; Νομοθεσία; Παλιννόστηση; Μετανάστευση