Στρατηγικός Σχεδιασμός Εκπαιδευτικής Μονάδας: Μελέτη Περίπτωσης για το Νεοσύστατο 2o Πρότυπο Γυμνάσιο Τρίπολης. - Βίλλη, Κωνσταντίνα (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2023)
Η εκπόνηση της παρούσας διπλωματικής εργασίας έγινε στο πλαίσιο του Π.Μ.Σ. “ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ , ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ” του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Σκοπός της διπλωματικής είναι η βιβλιογραφική αναφορά στον στρατηγικό σχεδιασμό σχολικής μονάδας, και ειδικότερα των Προτύπων σχολείων (Π.Σ.) στην Ελλάδα καθώς και η παρουσίαση μιας ολοκληρωμένης πρότασης στρατηγικού σχεδιασμού του 2ου Προτύπου Γυμνασίου Τρίπολης. Η πρόταση αυτή είναι βασισμένη στην μελέτη: α. του νομικού πλαισίου λειτουργίας των Π.Σ. β. στα ερευνητικά αποτελέσματα ερωτηματολογίου που αφορά το εξωτερικό περιβάλλον, τις ευκαιρίες αλλά τις απειλές που αφορούν το νεοσύστατο 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Τρίπολης, γ. το Αρχείο και το Βιβλίο Πράξεων του 2ου Προτύπου Γυμνασίου Τρίπολης, δ. και τέλος στην παρατήρηση των δρώμενων, των συζητήσεων και των συμπεριφορών μεταξύ διεύθυνσης, εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων σε καθημερινή βάση και υπό πραγματικές συνθήκες λειτουργίας του σχολείου.
Μ.Δ.Ε. 425
Keywords: Στρατηγικός σχεδιασμός-Μεθοδολογία; Εκπαιδευτικός σχεδιασμός; Εκπαίδευση, Δευτεροβάθμια-Ελλάδα-Αρκαδία-Τρίπολη; Strategic planning-Methodology; Educational planning; Education, Secondary-Greece-Arcadia-Tripoli; Στρατηγικός σχεδιασμός σχολικής μονάδας; Πρότυπα Σχολεία; Νεοσύστατα Πρότυπα Γυμνάσια; Strategic planning of school units; Model Schools; Newly established Model High Schools