Ανάλυση του βαθμού ικανοποίησης των πολιτών στα συστήματα εξυπηρέτησης , η περίπτωση του Δήμου Καστοριάς - Ζυμπίδου, Κυριακή (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2017)
Mέσω αυτής της διπλωματικής εργασίας επιδιώκεται η διερεύνηση του βαθμού ικανοποίησης των πολιτών από τα συστήματα εξυπηρέτησης ενός Πρωτοβάθμιου Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα του Δήμου Καστοριάς. Απώτερος σκοπός είναι η διατύπωση προτάσεων που θα σχετίζονται με τα ευρήματα της έρευνας και θα συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας των εν λόγω υπηρεσιών. Για την υλοποίηση της εν λόγω εργασίας χρησιμοποιήθηκε βιβλιογραφική ανασκόπηση και έρευνα με την χρήση δομημένου ερωτηματολογίου που απευθύνθηκε σε πολίτες που επισκέπτονται τις υπηρεσίες του Δήμου Καστοριάς. Ακολουθεί η ανάλυσή των στοιχείων που προέκυψαν από την έρευνα και παρατίθενται τα συμπεράσματα και οι προτάσεις επί των αποτελεσμάτων. Όσον αφορά το περιεχόμενο αυτό περιλαμβάνει αναφορά στη Δομή και Λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , σε γενικά στοιχεία που αφορούν τον Καλλικρατικό Δήμο Καστοριάς , σε προσδιορισμό της έννοιας της υπηρεσίας και της ποιότητας υπηρεσιών, στα χαρακτηριστικά της Νέας Δημόσιας Διοίκησης και στην ερευνητική μεθοδολογία. Τέλος ακολουθεί η στατιστική επεξεργασία των στοιχείων που συνελέγησαν στα πλαίσια της διενεργηθείσας έρευνας και τα συμπεράσματα που ανακύπτουν από την ανάλυση των δεδομένων.
Analysis of the degree of satisfaction in service systems, the case of the Municipality of Kastoria
Keywords: Τοπική αυτοδιοίκηση--Ελλάδα; Δημόσια διοίκηση--Ελλάδα; Δημόσιο μάνατζμεντ; Δημόσιος τομέας; Βαθμός ικανοποίησης; Πολίτες; Συστήματα εξυπηρέτησης; Δήμος Καστοριάς