Αποτίμηση της οικονομικής λειτουργίας του Δήμου Αιγάλεω σε σχέση με το επιχειρησιακό οικονομικό προγραμματισμό του. - Πυθαρούλη, Γαρυφαλλιά (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2021)
Στην Ελλάδα, μετά τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση, υπήρχε η άποψη ότι ο Δημόσιος Τομέας χρειαζόταν διοικητική μεταρρύθμιση και βελτιωμένη οικονομική διοίκηση και καταγραφή των οικονομικών του στοιχείων για καλύτερη χρηματοοικονομική πληροφόρηση, με σκοπό την πρόβλεψη και αποφυγή προβλημάτων παρόμοιων με της κρίσης. Οι σημαντικές αλλαγές που έχουν γίνει στο πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Κλεισθένης Ι, Λογιστική Δημοσίου τομέα, Επιχειρησιακά Προγράμματα κλπ) βοηθούν στον καθορισμό και την επίτευξη των στόχων της, για οικονομική και κοινωνική ευημερία και περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Σκοπός της παρούσας εργασίας, ήταν η αποτίμηση της οικονομικής λειτουργίας του Δήμου Αιγάλεω, στα πλαίσια του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ), για την περίοδο 2015-2019 σε συνάρτηση με τον Επιχειρησιακό Οικονομικό Προγραμματισμό του. Μελετώντας την οικονομική του πορεία, καταλήξαμε στο συμπέρασμα της καλής εν γένει λειτουργίας του, με δυνατότητες βελτίωσης που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών, μέσω της ορθολογικότερης εκμετάλλευσης και διαχείρισης πόρων.
Evaluation of the financial operation of the Municipality of Egaleo in relation to its operational financial planning.
Keywords: Τοπική Αυτοδιοίκηση--Ελλάδα; Δημόσια διοίκηση--Ελλάδα; Στρατηγικός σχεδιασμός; Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Στρατηγικός σχεδιασμός; Οικονομική λειτουργία; Επιχειρησιακό πρόγραμμα; Αριθμοδείκτες