Μη παραμετρικές φασματικές τεχνικές υψηλής ανάλυσης σε συστήματα συνθετικής απεικόνισης ραντάρ (synthetic aperture radar [sar]) - Νέζη, Ευσταθία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, 2015)
Στην παρόυσα πτυχιακή γίνεται μελέτη των μη παραμετρικών φασματικών τεχνικών υψηλής ανάλυσης σε συστήματα Συνθετικής Απεικόνισης Ραντάρ ( SAR) . Αρχικά εισάγουμε την έννοια του ραντάρ , κάνοντας μια μικρή ιστορική αναδρομή και κατόπιν τις βασικές αρχές της τεχνολογίας SAR. Στη συνέχεια παρουσιάζονται λεπτομερώς οι παραμετρικές τεχνικές εκτίμησης φάσματος , με έμφαση στις μη παραμετρικές ( CAPON, APES κλπ ) και τέλος παρουσιάζονται παραδείγματα και εξάγονται συμπεράσματα.
Μ.Δ.Ε. 66
Keywords: Radar; Ραντάρ; Synthetic aperture radar; Ραντάρ συνθετικού ανοίγματος; Ραντάρ; Radar; Συστήματα Συνθετικής Απεικόνισης Ραντάρ; Synthetic Aperture Radar (SAR)